Εκμεκ Κανταΐφι

Η Συνταγή είναι της Κας Ελένης Τσιουκάνη

Υλικά!!!

300 γρ.κανταίφι
1 50 γρ.βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
380 ml νερό
600 γρ.ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
65 γρ κόρν Φλάουερ
230 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 βόλοι μαστίχα Χίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια.
Για τη σαντιγί:
450-500 ml κρέμα γάλακτος κρύα με 35%
λιπαρά
2 κσ άχνη ζάχαρη
1/2 ΚΥ κανέλα για γαρνίρισμα
70 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.

Εκτέλεση!!!

1) Ξάνω το κανταΐφι, ανοίγοντας τις κλωστές του μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 22×31 εκ.
2)Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 1 80 βαθμούς μέχρι να ροδίσει,για ’30 λεπτά περίπου.
3)Ωστόσο φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά.
Το κατεβάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
4)Οταν ετοιμαστεί το κανταίφι,όπως είναι ζεστό του ρίχνω διάσπαρτα το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
5)Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κόρν φλάουρ.
6) Χτυπάω στο γουδί 1/2 κσ ζάχαρη μαζί με τη μαστίχα να γίνουν σκόνη.
7) Την προσθέτω κι αυτή στην κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες.
8) Αφήνω το γάλα να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη.

9)Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω λίγο από το γάλα της κατσαρόλας(σταδιακά 2 κουταλιές).Έπειτα επαναφέρω το μείγμα σε δύο δόσεις στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς.
10) Ανακατεύω με την κουτάλα απαλά αλλά συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
11)Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο,ανακατεύω να
λιώσει και ρίχνω την κρέμα σε ένα επίπεδο σκεπάζοντας την με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της
(νια να μην δημιουργηθεί κρούστα).
12)Την αφήνω να κρυώσει τελείως.
13)Για την σαντιγί χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει δημιουργώντας κορυφές(όχι
περισσότερο από 7 λεπτά). Την σκεπάζω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
14)Μοντάρω το Εκμέκ αφού έχει κρυώσει καλά το κανταίφι.Με το σύρμα ανακατεύω πρώτα την κρέμα να ενωθεί και να αφρατέψει
και την απλώνω ομοιόμορφα πάνω του.
15) Συνεχίζω όμοια με την σαντιγί και γαρνίρω με λίγη κανέλα που κοσκινίζω στην επιφάνεια του.
Τέλος πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
16) Σκεπάζω το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 4-5 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα,να ενωθούν τα υλικά και να
μπορέσω να σερβίρω.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Μελιού
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με μία υπεροχη αρωματική σάλτσα κιμά!!!