Κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος
Το κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων των εποχών. Είναι αφράτο, σοκολατένιο και με μια μοναδική γεύση που θα σας κάνει να το λατρέψετε.
Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη για να φτιάξετε το τέλειο κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος. Τα υλικά είναι απλά και η εκτέλεση είναι εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
Απαραίτητα Υλικά:
4 αυγά
1 μικρό βούτυρο (125 γρ.)
1 μικρό κουβά κρέμα γάλακτος (200-220 γρ.)
1 φλιτζάνι τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα + 2-3 σταγόνες ξύδι
2 βανίλιες ή μερικές σταγόνες υγρή βανίλια
40 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρι και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Αφήνουμε τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε σε αυτά την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά – αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα (μαζί με 2-3 σταγόνες ξύδι), βανίλια και τέλος προσθέστε το κακάο. Η ζύμη πρέπει να γίνει αρκετά πηχτή. Λαδώνουμε ένα ταψί, μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δίνω ένα περιθώριο 10 λεπτών για το χρόνο ψησίματος καθώς κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Μου ψήνεται εμένα σε 35 λεπτά. Τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ έχει ψηθει.
Όταν το κέικ κρυώσει τελείως, το αφαιρούμε από τη φόρμα.
Λιώστε τη σοκολάτα με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα σε μπεν μαρι και καλύψτε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι απο το Вкуснотийките на Ани
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ Σοκολάτας
Το πιο απλό ΥΓΙΕΙΝΟ Κέικ Σοκολάτας (Brownie!). Ετοιμάζεται σε 5 λεπτά! Χαμηλές θερμίδες! Μόνο 3 συστατικά
Υλικά
2 αυγά
2 μπανάνες
40 γρ.κακάο (4 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ.κουβερτούρα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις ρίχνουμε στο μούλτι.Προσθέτουμε τ αυγά,το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.Αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι εξαφανιστούν τα κομμάτια της μπανάνας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 16 εκ. στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.Αν θέλουμε να βγει υγρό το brownie σταματάμε το ψήσιμο νωρίτερα.
Βάζουμε 50 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα στην επιφάνεια όσο είναι ζεστό και το ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Με μια σπάτουλα απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα να πάει παντού.Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!
Καλή σας απόλαυση!!!!!!