Πατάτες αλα κρεμ

Συστατικά

2 κουταλιές βουτύρου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελιδες σκόρδου
1 ή 2 κρεμμύδια κομμένο σε φέτες
άλας
4 ή 5 πατάτες κομμένες σε φέτες
γάλα
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
μισό κουτάλι μαιντανό αποξηραμένο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, λαδί, τα ανακατεύουμε καθώς λιώνουν.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανείς.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες , αλατίζουμε, και ανακατεύουμε εως ότου οι πατάτες πάρουν ωραίο χρώμα.


Προσθέτουμε το γάλα , πιπέρι, μαϊντανό και σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε (κατα διαστήματα ανοίγουμε και ανακατεύουμε)

μέχρι να πήξει και να έχουν μαλακώσει οι πατάτες

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο κέικ βατόμουρου με μαρμελάδα γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο λαδερό λαχανόρυζο με ντομάτα