Κέικ αμυγδάλου

τα συστατικά

Ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι)
Στιγμιαία μαγιά (1 κουταλάκι του γλυκού)
Βανίλια (1 κουταλάκι του γλυκού)
Ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)
Ένα αυγό (χρησιμοποιούμε το ασπράδι στη ζύμη)
Φυτικό έλαιο (1/4 φλιτζάνι)
Αλεύρι (αλεύρι) (δύο φλιτζάνια)
Μπεικιν Πουντερ (1 φακελάκι 10 γραμμάρια)
Αλάτι (1/4 κουταλάκι του γλυκού)

Μείγμα στίλβωσης
Κρόκος αυγού + 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα + μια πρέζα Nescafe
Για να γαρνίρετε φέτες αμυγδάλων

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, μαγιά, βανίλια, ζάχαρη, ασπράδι, λάδι και χτυπάμε με
ένα σύρμα χειρός
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο υγρό μείγμα, μπεικιν, αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 28 εκ αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε
Χτυπάμε το κροκο, το γάλα και το νεσ καφε και αλείφουμε το κέικ από πάνω.
Γαρνίρετε με τις φέτες αμυγδάλου.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λέπτά.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

και μόλις το βγάλουμε το αλείφουμε με καραμέλα

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚέικ μους σοκολάτας…είναι πολύ εύκολο
Επόμενο άρθροΡεβανί της Ανατολής από μία Σμυρνιά