Οι Πατάτες με Τυρί Τηγανιτές είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την τραγανή υφή της πατάτας με την πλούσια γεύση του λιωμένου τυριού. Η γεύση αυτού του γρήγορου και πεντανόστιμου εδέσματος (που μοιάζει με παραδοσιακό Rosti) είναι εγγυημένη. Είναι εξαιρετικό ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ γεύμα. Η προετοιμασία του είναι απλή, αρκεί να προσέξετε το βράσιμο και το ψήσιμο στο τηγάνι. Θα χρειαστείτε μόλις λίγα λεπτά ενεργού χρόνου. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχετε ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • 4 Πατάτες (μεγάλου μεγέθους)
  • 1 μπολ Τριμμένο τυρί Cheddar (ή οποιοδήποτε λιωμένο τυρί της αρεσκείας σας)
  • Αλάτι (κατά βούληση)

Για το τηγάνισμα:

  • 1/2 κσ Βούτυρο
  • 1/2 κσ Φυτικό λάδι (ή Ελαιόλαδο)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία των Πατατών: Για να προετοιμάσετε τις Πατάτες με Τυρί Τηγανιτές, καθαρίστε αρχικά τις πατάτες και κόψτε τες σε μεγάλο μέγεθος. Βράστε τις πατάτες (πρέπει να είναι βρασμένες, αλλά όχι πολύ τρυφερές ή μαλακές, ώστε να μπορούν να τριφτούν). Στη συνέχεια, μόλις κρυώσουν αρκετά, τρίψτε τις βραστές πατάτες στον τρίφτη και προσθέστε αλάτι, ανακατεύοντας καλά.

Στήσιμο στο Τηγάνι: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (περίπου 22-24 εκ.) σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το μισό των τριμμένων πατατών στο τηγάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.

Τοποθετήστε το τριμμένο τυρί (Cheddar ή άλλο) πάνω από την πρώτη στρώση πατάτας, αφήνοντας λίγο κενό στα άκρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το άλλο μισό της πατάτας πάνω από το τυρί, πιέζοντας ξανά ελαφρά για να δημιουργηθεί ένα συμπαγές δίσκος (όπως μια ομελέτα).

Μαγείρεμα: Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 7-10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή η βάση. Στη συνέχεια, γυρίστε την πατατόπιτα με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή καπακιού και μαγειρέψτε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει και αυτή. Το τυρί στο εσωτερικό θα έχει λιώσει.

Τοποθετήστε τις Πατάτες με Τυρί Τηγανιτές σε ένα πιάτο και σερβίρετε ζεστό.

**Σημείωση:** Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό στις τριμμένες πατάτες. Χρησιμοποιήσαμε τυρί cheddar, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο λιωμένο τυρί από τα αγαπημένα σας, όπως γραβιέρα ή gouda.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Βρασμού: 20-25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (τηγάνι): 15-20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος (Ενεργός): Περίπου 45 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, αφού τρίψετε τις βρασμένες πατάτες, αφήστε τες για λίγο να στεγνώσουν ή στραγγίστε τες ελαφρά. Η υγρασία είναι ο εχθρός της τραγανής κρούστας. Δείτε κι άλλες συνταγές με πατάτες.

Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο για να εξασφαλίσετε ότι οι Πατάτες με Τυρί Τηγανιτές θα ψηθούν ομοιόμορφα και δεν θα κολλήσουν κατά το γύρισμα.

Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη ή λίγο θυμάρι στις τριμμένες πατάτες πριν τις βάλετε στο τηγάνι για ακόμα πιο πλούσια γεύση.


 

Σχετικές Συνταγές 

Πατατόπιτα Χωριάτικη με Φέτα

Πατάτες Φούρνου Λεμονάτες

Γρήγορα Τυροπιτάκια Σφολιάτας


recipesmaking.com