Yλικά:

4-5 πατάτες
1 ντομάτα
1 πιπεριά
1 πράσο (προαιρετικό)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί σουλουγκούνι ή γραβιέρα και εμενταλ
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Κόψτε τις πατάτες, την ντομάτα, την πιπεριά και το πράσο (αν το χρησιμοποιείτε) σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Τρίψτε το τυρί σουλουγκούνι.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώστε εναλλάξ στρώσεις από:
Μισές από τις πατάτες
Φέτες ντομάτας
Φέτες πιπεριάς
Φέτες πράσου (αν το χρησιμοποιείτε)
Το υπόλοιπο μισό από τις πατάτες
Περιχύστε με το μισό από το μείγμα κρέμας γάλακτος και πασπαλίστε με το μισό τυρί.
Επαναλάβετε τις στρώσεις: πατάτες, ντομάτα, πιπεριά, πράσο, κρέμα γάλακτος και τυρί.

Στο τέλος απο πάνω στρωνουμε μια στρωση ντομάτες και ριχνουμε και λιγο τυρι
Ψήστε για 10 λεπτά στους 180°C. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150-160°C και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η κρούστα και να ψηθούν οι πατάτες.

Προηγούμενο άρθροΜπάμιες με κεφτέδες στον φούρνο (Σπιτική εκδοχή)
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με γάλα και γιαούρτι 🥨🥨🥨