Υλικά
πατάτες – 1 κιλό.
τυρί φέτα (τριμμένο) – 200 g.
κίτρινο τυρί (τριμμένο) – 200 g.
βούτυρο – 60 γρ.
πιπέρι
αλατι
κύμινο
Δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε τις πατάτες. Κόψτε τα στη μέση και τακτοποιήστε τα σφιχτά σε ένα ταψί. Συμπληρώστε με 200 ml. νερό.
Καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι, αλάτι, κύμινο και δενδρολίβανο. Απλώστε το βούτυρο στις πατάτες.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 50 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε τα με το τεμαχισμένο τυρί και το τριμμένο κίτρινο τυρί
και επιστρέψτε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κίτρινο τυρί.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
- Αν θέλετε πιο κρεμώδεις πατάτες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος μαζί με το νερό στην αρχή.
- Μην φοβηθείτε να βάλετε μπόλικο τυρί!
Καλή όρεξη!















