Αυτή η συνταγή συνδυάζει τραγανούς πατατοκεφτέδες με ζουμερά κεφτεδάκια, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Υλικά:

Για τους Πατατοκεφτέδες:

350 γραμμάρια βραστές πατάτες
170 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
Πρέζα αλάτι

Για τα Κεφτεδάκια:

150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπαλομίτα
150 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (οχι μέγαλο)
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
Αλάτι
Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για τη Σάλτσα:

400 ml γάλα
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι και πάπρικα κατά βούληση
25 γραμμάρια ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πατατοκεφτέδες:

Ξεφλουδίστε τις βραστές πατάτες και λιώστε τις με ένα πιρούνι ή ένα ρίχτη σε ένα μπολ.
Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου 2-3 εκ. σε διάμετρο.

Κεφτεδάκια:

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ.

Σάλτσα:

Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό.
Σιγά σιγά, ρίξτε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε πάπρικα κατά βούληση.
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίστε τους πατατοκεφτέδες και τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίξτε τους πατατοκεφτέδες και τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατέψτε απαλά για να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.
Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστούς τους πατατοκεφτέδες με τα κεφτεδάκια, περιχυμένους με τη σάλτσα.

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοκεφτέδες με γέμιση

Ζύμη χωρίς αλεύρι: εύκολη, νόστιμη, πλούσια😋
Πατατοκεφτέδες με γέμιση μπορούν να φτιαχτούν με κάθε είδους γέμιση, θα είναι νόστιμοι και ορεκτικοι με κάθε τρόπο.

✅Υλικά:

Πατάτες, 1 κιλό,
μπούτι κοτόπουλου ζαμπόν 90 γραμμάρια ή μπέικον,
μοτζαρέλα ή μυζήθρα, 120 γρ.
Παρμεζάνα, 3 κουταλιές της σούπας,
αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά.

✅Μαγείρεμα:

Βράστε τις πατάτες αφήστε τις να κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και στη συνέχεια πολτοποιήστε.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα στον πουρέ – βάλτε ανάλογα με το γούστο σας, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον, αλατοπιπερώστε το.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενής το μείγμα.
Σχηματίστε του πατατοκεφτέδες τοποθετώντας στη μέση ένα κομμάτι μοτσαρέλα, καλύψτε το με φρυγανιά και βουτήξτε το σε χτυπημένα αυγά.
Τηγανίστε σε φυτικό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Είναι πολύ τρυφεροί και νόστιμοι και μπορείτε να τα περιχύσετε με λιωμένο βούτυρο ή να τα σερβίρετε με γιαουρτι, σπιτικές σάλτσες και τζατζίκι.

👉 Σπιτικές συνταγές

 

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο Σάμαλι…με άρωμα μαστίχας!
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και σαντιγί