Σμυρνέικα κεφτεδάκια!

Υπέροχα καρυκευμένα, σε πλούσια σάλτσα ντομάτας σερβιρισμένη με ρύζι.

Υλικά

Κεφτεδάκια

400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ αρνίσιο ή χοιρινό κιμά (ανάλογα με το γούστο σας)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κομμάτι ψωμί του τοστ
100 γρ ψωμί ή 1 φέτα ψωμί
1 αυγό
λάδι για τηγάνισμα

Σάλτσα
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι και άσπρο πιπέρι για να καρυκεύσουμε
πρέζα ζάχαρη
150 ml νερό

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια

Για να ετοιμάσετε τους κεφτέδες Σουτζουκάκια ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το ψωμί τοστ και το ψωμί και επεξεργαστείτε τα μέχρι να επιτευχθεί μια συνοχή σε σκόνη.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο μαζί με το αλεσμένο ψωμί.
Ζυμώνουμε το κρέας αρκετή ώρα ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε κυλινδρικά σχήματα, δηλαδή σχήμα λουκάνικου.

Αφήστε τα στην άκρη, μπορείτε να τα αφήσετε στην άκρη για όσο χρόνο θέλετε. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να τα αφήσετε να ξεκουραστούν
για περίπου 10 λεπτά. Προτιμώ να τα φτιάχνω νωρίς και να τα αφήνω στο ψυγείο για μερικές ώρες. Θεωρώ ότι ο κιμάς απορροφά καλύτερα
τα υπόλοιπα υλικά και έτσι έχει πιο ωραία γεύση.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Φροντίστε να τα τηγανίσετε και από τις δύο πλευρές.
Μην προσθέτετε πολλά κεφτεδάκια σε τηγάνι γιατί έτσι δεν θα τηγανιστούν εύκολα.
Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα ταψί φούρνου.

Σάλτσα Ντοματας

Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά σε ένα τηγάνι.
Τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε την κονσέρβα ή τη φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με την πρέζα ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει.

για το Ψήσιμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200C.
Προσθέστε τη σάλτσα στο ταψί του φούρνου, αυτό που είχατε τοποθετήσει τους κεφτέδες και ψήστε για 25 λεπτά.

Εναλλακτική επιλογή μαγειρέματος
Μπορείτε να προσθέσετε τους τηγανητούς κεφτέδες κατευθείαν στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου με τη σάλτσα
ντομάτας.
Σερβίρετε με ρύζι

Η Συνταγή είναι από vickisgreekrecipes

Προηγούμενο άρθροΚέικ Γεωργαφίας με νουτέλα
Επόμενο άρθροΚρεατοπιτάκια