Οι Πατατούλες γιαχνί με χοιρινό είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό γεμάτο νοστιμιά που κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί είναι χορταστικό και πεντανόστιμο.
Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μερίδες
Πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη ή ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασιού(μικρό δηλαδή)λάδι,αλάτι
μπαχάρι,2 φύλλα δάφνης.
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρέας να ροδίσει(το τσιγαρίζουμε)από όλες τις πλευρές.
Όταν πάρει χρώμα,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν με το κρέας.
Βάζουμε τον πελτέ ανακατεύοντας γρήγορα και προσθέτουμε και την ντομάτα.
Στη συνέχεια βάζουμε τρία ποτήρια νερό,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε περίπου 1 ώρα προσθέτοντας και άλλο νερό στην κατσαρόλα(πάντα ζεστό).
Αφού τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε τις πατάτες οπότε ανακατεύουμε,προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το γιαχνί με χοιρινό σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέας: Το τσιγάρισμα του κρέατος είναι πολύ σημαντικό γιατί «κλειδώνει» τους χυμούς του και δίνει βάθος στη γεύση του φαγητού.
- Νερό: Προσθέτετε πάντα ζεστό νερό στο φαγητό, ώστε να μη σταματάει ο βρασμός.
- Σάλτσα: Για να χυλώσει η σάλτσα, μπορείτε στο τέλος να λιώσετε μια-δύο πατάτες με ένα πιρούνι.
- Σιγανό βράσιμο: Το μυστικό για τρυφερό κρέας είναι το σιγανό βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
H Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη









