Οι πατατούλες γιαχνί με μελιτζάνες είναι xορταστικές, σιγοβράζουν σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με κρεμμύδι, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά:

4-5 πατάτες, κομμένες σε κυδωνάτες
2 μελιτζάνες, κομμένες σε κυδωνάτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση:

Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Προσθήκη υλικών: Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Ανακατεύετε απαλά για να μην σπάσουν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι μελιτζάνες.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό, με ψωμί ή ρύζι.

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με 2 κρέμες
Επόμενο άρθροKοντοσούβλι με τηγανητές πατάτες…δείτε πως θα το κάνετε να φαίνεται ότι είναι στα κάρβουνα