Πατατόπιτα Νηστίσιμη

Η Νηστίσιμη Πατατόπιτα αποτελεί μια εύκολη, οικονομική και θρεπτική επιλογή για ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο. Η ποικιλία στις συνταγές προσφέρει ευελιξία, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Η πατάτα συνδυάζεται αρμονικά με διάφορα λαχανικά, μυρωδικά  δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα.
  • Χορταστικότητα: Η πατατόπιτα αποτελεί μια χορταστική επιλογή, ιδανική για όσους αναζητούν ένα πλήρες γεύμα.
  • Ευκολία: Η προετοιμασία της Νηστίσιμης Πατατόπιτας είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τις καθημερινές.
  • Οικονομία: Τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή της είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό έλαιο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ή ακόμα και τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.

Συνολικά, η Νηστίσιμη Πατατόπιτα αποτελεί μια νόστιμη, χορταστική και οικονομική επιλογή για ένα γεύμα ή δείπνο. Η ποικιλία στις συνταγές και η ευκολία στην προετοιμασία την καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Υλικά:

1 φύλλο κρούστας
5 μεσαίες πατάτες
άνηθο (αν δεν θέλετε βάλτε μαϊντανό )
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε Κόβουμε κ βράζουμε τις πατάτες .
Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιολάδο και ψιλοκομμένο τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε καλά και σε ένα ταψακι αλείφουμε με ελαιόλαδο βάζουμε 1 φύλλο και ραντίζουμε με λίγο λάδι συνεχίζουμε με αλλά 5 φύλλα αφού τα ραντίζουμε κάθε φορά με λάδι και ρίχνουμε την γέμιση

Βάζουμε αλλά 5 φύλλα με ελαιόλαδο και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια
ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αν θέλετε βάζετε σουσάμι η μαύρο σουσάμι .
Επίσης αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάπαρη η ψιλοκομμένες πράσινες ελιές που ταιριάζει τέλεια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το mageirisa.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΓαύρος στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΤα πιο ωραία παραδοσιακά Πασχαλινά Κουλουράκια