ΥΛIΚΑ

  • 500 γρ. φύλλο χωριάτικο
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 1 κοτόπουλο (1-1 ½ κιλό)
  • 1 αρωματικό μπουκέτο (1 σέλινο, 2 κρεμμύδια φρέσκα, 4 γαρύφαλλα, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, λίγοι κόκκοι πιπέρι)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
  • 250 γρ. πράσο σε ψιλές φέτες
  • 80 γρ. φέτα & 80 γρ. μετσοβόνε τριμμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι μαύρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το αρωματικό μπουκέτο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, χωρίς πέτσες και κόκαλα.

Βράζετε το ζωμό μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, τον σουρώνετε και τον κρατάτε. Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά όλα μαζί.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτε τη φέτα, τα αυγά και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Στρώνετε το 1/3 των φύλλων στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού, το άλλο 1/3 στα πλάγια, βουτυρώνετε διαδοχικά τα φύλλα και γεμίζετε με τη γέμιση.

Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, πάντα βουτυρώνοντας.

Κόβετε σε κομμάτια και βρέχετε την επιφάνεια της πίτας σε λίγο νερό και ξίδι.

Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία (160° C) για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ
Επόμενο άρθροΠατάτες baby με σκόρδο και σάλτσα aioli