Αυτή η συνταγή για πιπεριές σκορδάτες στο φούρνο είναι απλή, γρήγορη και τέλεια για έναν νόστιμο και υγιεινό μεζέ.

Υλικά:

4-5 πιπεριές (χρώμα της αρεσκείας σας)
4-5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξύδι
1/4 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Πλύνετε και κόψτε τις πιπεριές στη μέση, κατά μήκος. Αφαιρέστε τα σπόρια και τα λευκά μέρη.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετήστε τις πιπεριές και το σκόρδο σε ένα ταψί. Περιχύστε με το μείγμα λαδιού και ξιδιού.
Ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το σκόρδο.
Αφήστε τις πιπεριές να κρυώσουν ελαφρώς.
Ξεφλουδίστε τις πιπεριές και αφαιρέστε το σκόρδο.
Σερβίρετε τις πιπεριές σκέτες ή με το χυμό από το ταψί. Μπορείτε να διατηρήσετε τις πιπεριές στο ψυγείο και να τις βγάζετε για μεζέ

H συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού αφρός με γλάσο
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με Ζουμερό Καπνιστό Χοιρομέρι σε Κρεμώδη Σάλτσα