Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Οι Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με ρύζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Με τη γλυκιά γεύση της πιπεριάς, την αρωματική γέμιση από ρύζι και λαχανικά και τις λαχταριστές πατάτες που ψήνονται μαζί, είναι το τέλειο φαγητό για κάθε εποχή, ειδικά το καλοκαίρι. Εγώ τις φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνονται ανάρπαστες!
Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές
Ψάχνετε για το απόλυτο ελληνικό καλοκαιρινό φαγητό, αυτό που μοσχοβολάει Ελλάδα και φέρνει στο μυαλό μας τα οικογενειακά τραπέζια; Οι Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με ρύζι είναι ακριβώς αυτό! Είναι το αγαπημένο μου λαχανικό στα γεμιστά και σας υπόσχομαι ότι θα γίνουν λουκουμάκια!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις πεντανόστιμες Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές θα χρειαστούμε:
- 10 Πιπεριές Φλωρίνης (μεγάλες)
Για τη Γέμιση:
- 2 Ντομάτες (ώριμες, γινωμένες)
- 3 Κρεμμύδια (μεγάλα)
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης (μικρή, για τη γέμιση)
- 12 κ.σ. Ρύζι για γεμιστά (π.χ. Καρολίνα ή γλασέ)
- Μαϊντανό (ψιλοκομμένο, αρκετό)
- Δυόσμο (ψιλοκομμένο, αρκετό)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο (μπόλικο)
Για τις Πατάτες (Συνοδευτικό):
- 4 Πατάτες (μεσαίες)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο (μπόλικο)
Instructions
- Ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τις πιπεριές. Για τη γέμιση, περνάμε από το μούλτι ώριμες ντομάτες, μεγάλα κρεμμύδια, σκόρδο και μια πιπεριά Φλωρίνης, και τα σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ρύζι (ιδανικά τύπου "τρία άλφα" για γεμιστά), μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο ελαιόλαδο. Με αυτή τη γέμιση, γεμίζουμε τις πιπεριές μας.
- Παράλληλα, έχουμε καθαρίσει και κόψει πατάτες σε κομμάτια. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασαλείφουμε με αρκετό ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε ανάμεσα στις γεμιστές πιπεριές στο ταψί.
- Ψήνουμε το φαγητό αρχικά σκεπασμένο σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε για να πάρει όμορφο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι πιπεριές που γίνονται λουκούμια! Σερβίρονται υπέροχα με φέτα.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Notes
Tips για τις Τέλειες Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές σας απίστευτες! Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και λίγο πελτέ ντομάτας ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα. Μη φοβάστε το λάδι, τα γεμιστά θέλουν μπόλικο για να γίνουν νόστιμα και να ψηθούν σωστά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κομματάκια κολοκυθιού ή μελιτζάνας ψιλοκομμένα στη γέμιση για περισσότερα λαχανικά. Για να μην σκάσουν οι πιπεριές στο ψήσιμο, μπορείτε να τις τρυπήσετε ελαφρά με ένα πιρούνι.