Αυτή η συνταγή για πιτάκια είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια εύκολη και γευστική επιλογή. Η ζύμη με βάση το γιαούρτι είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση με τυρί φέτα και ρεγκάτο προσφέρει πλούσια γεύση.
Τα πιτάκια ψήνονται είτε στο φούρνο είτε σε φριτέζα αέρος και είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά!

Απλά εγώ τα ξεροψηνω λίγο πάρα πάνω γιατί τον αρέσουν έτσι πιο πολύ , σουσαμακι δεν είχα και έτσι άλλαξα μόνο κάτι στην συνταγή
τα πέρασα με αυγό και πιτακια με σπανάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1,5 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άραβοσιτέλαιο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι baking powder
400 γρ. αλεύρι περίπου (ή όσο χρειαστεί για εύπλαστη ζύμη)
Για τη γέμιση:

1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο, τριμμένο
2 αυγά, χτυπημένα
Για το πασπάλισμα:

Νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι, το αυγό, το αλάτι και το baking powder.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί φέτα, το ρεγκάτο και τα χτυπημένα αυγά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη.
Ανοίξτε κάθε μέρος ζύμης με το χέρι σας.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
Κλείστε καλά και βουτάμε κάθε πιτάκι στο νερό και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο στο φούρνο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ψήστε τα πιτάκια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ψήσιμο σε φριτέζα αέρος:

Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 175°C.
Ψήστε τα πιτάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
Αν χρειαστεί, ψήστε τα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε:

Αφήστε τα πιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σως ντομάτας, γιαούρτι ή τζατζίκι.

Καλή όρεξη!

Η Εκτέλεση είναι της κας Έλενα Κυριαζή

Προηγούμενο άρθροΚατσικάκι στο φούρνο με κολοκυθάκια, πατάτες και ένα μυστικό υλικό
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με λιγότερα υλικά