Αυτή η συνταγή για Πολίτικο ρεβανί της κας Tzeni Tsanaktsidou υπόσχεται μια αληθινή “κόλαση” γεύσης! Το αφράτο ρεβανί, σιροπιασμένο και γαρνιρισμένο με σαντιγύ, αποτελεί ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Υλικά:

Για το ρεβανί:

6 αυγά χωρισμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλοψίχα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 βανιλιές
1/2 γλυκού κουταλάκι αλάτι
Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Για γαρνιτούρα:

Σαντιγύ

Εκτέλεση:

Για το ρεβανί:

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, τις βανιλιές και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε απαλά τα δύο μείγματα με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά.
Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
Σιροπιάζουμε το ρεβανί:

Περιχύνουμε το κρύο ρεβανί με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει καλά.
Γαρνίρουμε:

Διακοσμούμε το ρεβανί με σαντιγύ και απολαμβάνουμε!

Η Συνταγή είναι της κας Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβανί Ούζου το Μεθυστικό!!

Υλικά

6 Αυγά χωριστά Κρόκοι – Ασπράδι
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ Σιμιγδάλι ψιλό

Για το Σιρόπι
600 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
150 γρ Ούζο Βαρβαγιάννη Πλωμαρίου Πράσινο
Φιστίκι Αιγινης για Διακόσμηση

Συνταγη για Ταψάκι 27εκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το ένα τρίτο της ποσότητας από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα μας αδειάζουμε σε ένα μπολ, στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία υπόλευκη κρέμα.
Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια ρίχνουμε κοκκινισμένα το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε η λαδώνουμε ένα ταψάκι 27 εκατοστών και αλευρώνουμε ελαφρά ρίχνουμε το μίγμα από το ρεβανί και απλώνουμε ομοιόμορφα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 28 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι.

Μόλις ψηθεί το ραβανί ξεκινάμε το σιρόπι βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά μετράμε από τη στιγμή του βρασμού.
Σε μία κανάτα ρίχνουμε το ούζο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι έτοιμο, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του ραβανί ώστε να απορροφήσουμε όμορφα το σιρόπι.
Μόλις βράσει το σιρόπι ρίχνουμε Απευθείας το ούζο και σιροπιάζουμε το ζεστό ραβανί με το ζεστό σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μόλις κρυώσει για ομοιόμορφο σιρόπιασμα κάντε το κολπάκι (το τυλίγω με μεμβράνη και το αναποδογυρίζω)
Εάν έχετε χρόνο αφήστε το κάποιες ώρες.
Ετοιμο σιροπιασμένο παντού με υπέροχο άρωμα σε τέλεια αναλογία αφράτο και διακοσμημένο με φιστίκι Αιγίνης

Προηγούμενο άρθροΤάρτα με βερίκοκα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με τόνο και λαχανικά