Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Η Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια αλεσμένα, κρέμα βανίλιας και φιλέ αμυγδάλου είναι ένα γλυκό που ξεχωρίζει! Αυτή η συνταγή φέρνει στο πιάτο σας όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα του πορτοκαλιού, συνδυασμένο με μία υπέροχη κρέμα βανίλιας και την τραγανότητα του αμυγδάλου. Είναι μία τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση, από τον καφέ μέχρι ένα επίσημο τραπέζι.

Πορτοκαλόπιτα με κρέμα βανίλιας και αμύγδαλο

Κομμάτι Πορτοκαλόπιτας με ορατές τις στρώσεις παντεσπανιού, σιροπιού και κρέμας, πασπαλισμένο με αμύγδαλο.

Φτιάξτε πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια αλεσμένα, βελούδινη κρέμα βανίλιας και φιλέ αμυγδάλου. Μία εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 3 hours 10 minutes

Ingredients

Για το Παντεσπάνι Πορτοκαλιού:

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια (βρασμένα και πολτοποιημένα)
  • 9 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας φιλέ αμυγδάλου

Για το Σιρόπι:

  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Για την Κρέμα:

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 ποτήρια νερού γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Instructions

  1. Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ...
  2. Προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το φιλέ αμυγδάλου, και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν....
  3. Το βάζω σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ....✓
  4. Μόλις βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει...✓
  5. Βράζουμε την κρέμα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται πάνω στο φακελάκι, την απλώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο... Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα....✓

    Καλή επιτυχία σε όποιον θελήσει να το φτιάξει..

Η Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki

Notes

Tips για την Τέλεια Πορτοκαλόπιτα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια αλεσμένα, κρέμα βανίλιας και φιλέ αμυγδάλου σας πραγματικά μοναδική! Όταν βράζετε τα πορτοκάλια για τον πολτό, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούν εύκολα. Για να μην πικρίσει η φλούδα του πορτοκαλιού στο σιρόπι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το εξωτερικό, πορτοκαλί μέρος, αποφεύγοντας το άσπρο. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το παντεσπάνι ζεστό, ώστε να απορροφηθεί τέλεια και να γίνει ζουμερό. Μην ξεχάσετε να καβουρδίσετε το φιλέ αμύγδαλο πριν το πασπαλίσετε, για να βγάλει όλα του τα αρώματα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή