Υλικα

250 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι βανιλέτα
1 φακελάκι baking powder
250 gr. φύλλο κρούστας κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 πρέζα αλάτι

για το σιροπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
τα 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους & ο,τι έχει απομείνει από τη “σάρκα” τους προκειμένου να συμβάλλει στο γευστικό αποτέλεσμα εν συνόλω)
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση

Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους. Έπειτα χτυπάτε τ’ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε στο μείγμα. Τότε προσθέτετε το γιαούρτι,το baking powder,το ξύσμα,τη βανιλέτα και τέλος το φύλλο. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Έπειτα το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σιροπιάζετε το γλυκό μετά από 5 λεπτά σχεδόν αφού το βγάλετε από τον φούρνο Πρέπει να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ❤ ❤❤

Η Συνταγή είναι της κας Spiridoulla Bouboulι

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με σαβαγιάρ
Επόμενο άρθροΤραβηχτή Μάνης με Μέλι