Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Μέτρηση υλικών μόνο με ένα ποτήρι!!!!
Χωρίς φύλλο, χωρίς μίξερ!!!
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου!!!!

Υλικά 👇

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
4 αβγά
4 κσ γιαούρτι
1 βιτάμ (200)γρ. Λιωμένο
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιών 🍊
1+1/2 φακελάκι Μπεικιν

Σιρόπι 👇
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
Φέτες από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το κέικ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C Βουτυρωνουμε ένα ταψί 24×35 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι ανακατευουε, το λιωμένο βιταμ, ζάχαρη,τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατευουμε παλι.
Στην συνέχεια και το χυμο πορτοκαλι

Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλια, μπέικιν πάουντερ) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί.
Ψήνω:
Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

Φτιάξτε το σιρόπι:
Ενώ ψήνεται το κέικ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και τις φέτες ενός πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα.
Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια σιγοβράστε για 3 λεπτά και σβηνουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκό.
Αφήστε το κέικ να μουλιάσει το σιρόπι για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρετε παγωμένο με μια μπάλα παγωτό βανίλια.