Υλικά

Θα χρειαστείς:
5 ή 6 πράσα, το λευκό μέρος
2 ή περισσότερα φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κγ αποξηραμένο δυόσμο
1,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι καλό ελαιόλαδο
4 αυγά
220γρ φέτα ή περισσότερο
Αλάτι και πιπέρι
σουσάμι

Εκτέλεση
Πρώτα ψιλοκοβουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σοτάρουμε με 1/4 του λαδιο,
προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και μετα τα αφήνουμε να να κρυώσουν.
Μετά από λίγο, πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω τους και ανακατεύουμε.

 

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το ελαιόλαδο, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι,
ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα πράσινα με το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά.
Βγάζετε ένα πυρέξ και ρίχνετε το μείγμα σε αυτό. Απο πάνω ρίχνουμε με σουσάμι


και ψήνετε σε 180 ° για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Fyllo-less leek pie with feta

You’ll need:
5 or 6 leeks, the white part
2 or more fresh onions
2 tbs fresh dill, chopped
1 ts dried spearmint
1.5 cups of self rising flour
1 cup of good olive oil
4 eggs
1/2 lbs feta, or more
Salt and pepper to taste
Sesame seeds

Instructions

First finely slice the onions and the leeks. Sauté in 1/4 of the oil, add the dill and the spearmint and set aside to cool. After a while, sprinkle the flour on them and mix.

In a bowl, whisk the eggs with the olive oil, add salt and pepper, the feta crumbled and mix well. Then add the greens with the flour and mix again.

Butter a pyrex and pour the mixture in it. Top with sesame seeds and bake at 350° for about 45 minutes, until golden brown.

Credit Anna Manesioti-Jones

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Με Ζύμη Γιαουρτιού!
Επόμενο άρθροΣυνταγή Κεμπάπ από ένα εστιατόριο της Μ.Ανατολής (Kabab koobideh)