Πρασόπιτα Χωρίς Φύλλο

Θα μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη συνταγή για πίτα, που την ξέρω από τη μητέρα μου, είναι χαρακτηριστική για την περιοχή μας και ενδείκνυται περισσότερο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, γιατί τα πράσα κυκλοφορούν πάντα στην αγορά.

Υλικά:

3-4 μεγάλα πράσα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουτ διττανθρακική σόδα
1 κουπα καλαμποκάλευρο
1 κουπα αλεύρι σίτου
100 ml. λάδι (50 για το πράσο στιφάδο και 50 για το μείγμα).
2-3 αυγά (ίσως και περισσότερα).
100-150 g τυρί φέτα τριμμένο
1 κουτ αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι μέχρι να καλύψει τον πάτο.
Παράλληλα ρίχνουμε τα πράσσα και περιμένουμε να αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το νερό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε πάλι λίγη ποσότητα νερού και ανακατεύουμε.
Λίγο πριν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το λάδι. Όταν εξατμιστεί τελείως το νερό και μείνει μόνο το λάδι, συνεχίζουμε κανονικά τη συνταγή

Ξεχωριστά ανακατεύουμε καλά τα αυγά και το γιαούρτι με την προσθήκη σόδας πρώτα στο γιαουρτι για να αφρίσει.
Σε αυτά προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αλεύρι σίτου ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Το μείγμα που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο προστίθεται στα κρύα πράσα, ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το μείγμα σ ένα ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Ναι, είναι πολύ νόστιμο πιστέψτε με!

Προηγούμενο άρθροΜουσακάς με κιμά σόγιας
Επόμενο άρθροΕκμέκ με ψωμί του τόστ