Το Ραβανί-Καρυδόπιτα είναι μια συνταγή που πραγματικά με ενθουσιάζει, γιατί συνδυάζει δύο από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά! Φανταστείτε την αφράτη υφή του ραβανιού να συναντά τη μεστή γεύση της καρυδόπιτας… στον ουρανίσκο μου γίνεται ένα πανηγύρι γεύσεων! Είναι ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες και είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε απ’ όσο φαντάζεστε. Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτό το απίστευτο
Υλικα.
5 αυγα
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι γιαουρτι
μισο ποτηρι ινδοκαρυδο
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
1 ποτηρι καρυδια τριμμενα
3 βανιλιες
κ.σ.κανελα
μιση κ.γ.γαρυφαλο
2κ.γ.κοφτες σοδα μαζι με ενα κ.γ.χυμο λεμονι.
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και ενα λεμονι.
Σιροπι
4 ποτηρια νερο
4 ποτηρια ζαχαρη
1 φετα λεμονι,λιγο λικερ.
Εκτέλεση
Εβρασα 10 λεπτα…οταν το εσβησα εριξα μεσα 2 κουταλιες βουτυρο.
χτυπησα τα αυγα με την ζαχαρη καλα,εριξα το ηλιελαιο και συνεχισα το ανακατεμα.Εριξα το γιαουρτι,τις βανιλιες,το ξυσμα,τη σοδα με τον χυμο λεμονι και το σιμιγδαλι.
Εριξα το μισο μιγμα σε μια αλλη λεκανη και εριξα μεσα τα καρυδια,κανελα και γαρυφαλο.
Στο αλλο μισο εριξα το ινδοκαρυδο και ανακατεψα.
Λαδωμενο ταψι,εριξα πρωτα το σκουρο μιγμα και μετα με ενα κουταλι εστρωσα το ραβανι.
Εψησα στους180 αντιστασεις για 40 λεπτα.
Χλιαρο σιροπι και χλιαρο γλυκο.
Η γευση του?Καρυδοπιτα και ραβανι μαζι στον ουρανισκο μου









