Το Ραβανί με ινδοκάρυδο είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κλασική συνταγή με ένα εξωτικό άρωμα που το κάνει ακαταμάχητο. Η υφή του είναι απίστευτα αφράτη, ενώ το πλούσιο σιρόπι το κάνει ζουμερό και απολαυστικό. Εγώ το λατρεύω και το σερβίρω σε όλες τις γιορτές.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ραβανί με ινδοκάρυδο, ένα γλυκό σιροπιαστό που είναι τόσο αφράτο και ζουμερό, που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και η προσθήκη του ινδοκάρυδου το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Έγινε σούπερ!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε (σημείωση: το ποτήρι μου χωράει 200 γρ.):
Για το ραβανί:
- 5 Αυγά
- 1 ποτήρι Ζάχαρη
- 1 ποτήρι Ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι Γιαούρτι
- 1 ποτήρι Σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι Σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι Ινδοκάρυδο
- 3 Βανίλιες
- 2 κ.γ. κοφτές Σόδα (σβησμένη με 2 κ.γ. χυμό λεμονιού)
- Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι κι 1 Λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 4 ποτήρια (800 γρ.) Ζάχαρη
- 4 ποτήρια (800 ml) Νερό
- 1 Φέτα λεμόνι
- Λίγο Λικέρ
- 1 κ.γ. Βούτυρο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γλυκό.
1. Ξεκινάω πρώτα με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα έβαλα τη ζάχαρη, το νερό και τη φέτα λεμονιού και τα έβρασα για 10 λεπτά από την ώρα που ξεκίνησε ο βρασμός. Όταν το έσβησα, έριξα μέσα το βούτυρο και το λικέρ και άφησα το σιρόπι να κρυώσει καλά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, ρίχνω το λάδι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
3. Μετά προσθέτω το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τη σόδα που έχω σβήσει με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
4. Τέλος, ρίχνω τα στερεά υλικά: το σιμιγδάλι χοντρό, το σιμιγδάλι ψιλό και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Λαδώνω ένα ταψί και αδειάζω μέσα το μείγμα. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
6. Βγάζω το ραβανί από τον φούρνο και το κόβω σε κομμάτια. Περιχύνω αμέσως το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της κας Olga Karagianni
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ραβανί σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Σιρόπιασμα: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να είναι το σιρόπι κρύο και το ραβανί ζεστό. Έτσι, το γλυκό θα απορροφήσει το σιρόπι σωστά και θα γίνει αφράτο.
- Αυγά: Το καλό χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη είναι απαραίτητο για να γίνει το γλυκό αφράτο και να φουσκώσει σωστά.
- Μίξη: Μόλις προσθέσετε τα στερεά υλικά, ανακατέψτε απαλά για να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.
- Ψήσιμο: Για να βεβαιωθείτε ότι το ραβανί είναι έτοιμο, μπορείτε να βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρή.