Το ραβανί σοκολατένιο είναι από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά, γιατί συνδυάζει τη γλύκα του παραδοσιακού ραβανί με την πλούσια γεύση της σοκολάτας. Όταν το φτιάχνεις , γεμίζει το σπίτι άρωμα πορτοκαλιού και κακάο και δεν μένει ούτε ψίχουλο! Είναι απλό, χωρίς περίεργα υλικά, και πάντα πετυχαίνει — ακόμα κι αν δεν έχεις πολλή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Ακολούθησε τα βήματά μου και θα έχεις ένα σιροπιαστό, αφράτο ραβανί που θα θυμούνται όλοι!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Ραβανί σοκολατένιο

Ραβανί σοκολατένιο

Το Ραβανί Σοκολατένιο είναι μία υπέροχη παραλλαγή του κλασικού αγαπημένου γλυκού, καθώς συνδυάζει την αφράτη υφή του σιμιγδαλιού με την πλούσια γεύση του κακάο, οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα σιροπιαστό γλύκισμα που εντυπωσιάζει τους πάντες.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

Για το ραβανί

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200-250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (και λίγο έξτρα για το ταψί)
  • 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • Φλούδες πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι

Instructions

  • Προετοιμάζω το ταψί μου αλείφοντάς το με βούτυρο και πασπαλίζοντάς το με το έξτρα σιμιγδάλι.
  • Χτυπάω κλασσικά στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
  • Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι γ.ο.χ., το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ψιλό σιμιγδάλι, τις βανιλίνες και την πρέζα αλάτι.
  • Ενσωματώνω τα στερεά υλικά σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω μια τελευταία φορά.
  • Αδειάζω το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα φτιάχνω το σιρόπι. Βάζω τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα.
  • Αφήνω το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει και μετά το αποσύρω από τη φωτιά για να κρυώσει.
  • Θυμάμαι τον κανόνα: Ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι! Δηλαδή, μόλις βγάλω το ζεστό ραβανί από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι.
  • Η Συνταγή είναι της κας Anastasia Domzaridou

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


    Tips για τέλειο αποτέλεσμα για ραβανί σοκολατένιο

    • Αν θέλεις πιο έντονη γεύση σοκολάτας, πρόσθεσε 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα.

    • Μπορείς να πασπαλίσεις από πάνω λίγο κακάο ή ινδική καρύδα.

    • Αν σου αρέσουν τα πιο “υγρά” σιροπιαστά, αύξησε το νερό του σιροπιού κατά 50 γρ.

    • Το ραβανί κρατάει 3-4 μέρες σκεπασμένο εκτός ψυγείου.


      Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: