Το ραβανί σοκολατένιο είναι από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά, γιατί συνδυάζει τη γλύκα του παραδοσιακού ραβανί με την πλούσια γεύση της σοκολάτας. Όταν το φτιάχνεις , γεμίζει το σπίτι άρωμα πορτοκαλιού και κακάο και δεν μένει ούτε ψίχουλο! Είναι απλό, χωρίς περίεργα υλικά, και πάντα πετυχαίνει — ακόμα κι αν δεν έχεις πολλή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Ακολούθησε τα βήματά μου και θα έχεις ένα σιροπιαστό, αφράτο ραβανί που θα θυμούνται όλοι!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ραβανί σοκολατένιο
Το Ραβανί Σοκολατένιο είναι μία υπέροχη παραλλαγή του κλασικού αγαπημένου γλυκού, καθώς συνδυάζει την αφράτη υφή του σιμιγδαλιού με την πλούσια γεύση του κακάο, οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα σιροπιαστό γλύκισμα που εντυπωσιάζει τους πάντες.
Ingredients
Για το ραβανί
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200-250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (και λίγο έξτρα για το ταψί)
- 2 βανιλίνες
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- Βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
- 650 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- Φλούδες πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Instructions
Η Συνταγή είναι της κας Anastasia Domzaridou
Tips για τέλειο αποτέλεσμα για ραβανί σοκολατένιο
-
Αν θέλεις πιο έντονη γεύση σοκολάτας, πρόσθεσε 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα.
-
Μπορείς να πασπαλίσεις από πάνω λίγο κακάο ή ινδική καρύδα.
-
Αν σου αρέσουν τα πιο “υγρά” σιροπιαστά, αύξησε το νερό του σιροπιού κατά 50 γρ.
-
Το ραβανί κρατάει 3-4 μέρες σκεπασμένο εκτός ψυγείου.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:







