Αν υπάρχει ένα γλυκό που έχει συνδεθεί με το σπίτι και τη θαλπωρή, αυτό είναι το ρεβανί. Η δική μου συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το μυστικό είναι το σωστό σιρόπιασμα και η προσθήκη του βουτύρου στο σιρόπι, που το κάνει να λάμπει.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το αφράτο γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για το ρεβανί:
- 6 Αυγά
- 1/2 ποτήρι Ζάχαρη
- 1 ποτήρι Γάλα
- 1 ποτήρι Σπορέλαιο
- 2 φακελάκια Μπέικιν πάουντερ
- 1 Βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σακουλάκι (500 γρ.) Ψιλό σιμιγδάλι
Για το σιρόπι:
- 5 ποτήρια Ζάχαρη
- 5 ποτήρια Νερό
- 1 Βανίλια
- Φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. Φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Xτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Tέλος, ρίχνω όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. το μείγμα θα είναι ένας αφράτος και νερουλός χυλός.
3. Aδειάζω τον χυλό σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40 λεπτά. το βγάζω, το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.
4. Για το σιρόπι, βράζω το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και τον χυμό λεμονιού για 4-5 λεπτά. προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω.
5. Οταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζω λίγο-λίγο το χλιαρό γλυκό με το ζεστό σιρόπι, γιατί το ρεβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί αν ρίξω όλο το σιρόπι μαζί.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 45 λεπτά (40 λεπτά για το γλυκό και 5 για το σιρόπι).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Ρεβανί
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ρεβανί σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Σιρόπι: Το μυστικό της επιτυχίας είναι το ζεστό σιρόπι πάνω στο χλιαρό ρεβανί. Επίσης, η προσθήκη του βουτύρου στο τέλος δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!
- Υφή: Προσθέστε το σιμιγδάλι στο τέλος και μην το χτυπήσετε πολύ, ώστε να διατηρήσει την αφράτη του υφή.
- Απορρόφηση: Μην ανησυχείτε αν το γλυκό φαίνεται ότι έχει πολύ σιρόπι. Θα το απορροφήσει όλο σιγά-σιγά.