Το Ρεβανί Βέροιας είναι ένα από τα πιο διάσημα σιροπιαστά γλυκά της Βόρειας Ελλάδας και είναι πραγματικά ακαταμάχητο! Φαντάσου ένα αφράτο, μοσχοβολιστό κέικ που έχει απορροφήσει όλο το γλυκό σιρόπι. Είναι ένα τέλειο γλυκάκι για τον καφέ σας, αλλά και για να περιποιηθείτε τους φίλους σας όταν έρχονται στο σπίτι! Αυτό το Ρεβανί Βέροιας είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά

Μετράμε σε κούπα 210 ml
5 μέτρια αυγά
1 κούπα ζάχαρη 180γρ
1 κούπα ηλιέλαιο 170 ml
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 160 γρ
1 κούπα γιαούρτι 250 γρ
1 κούπα αλεύρι 110 γρ
3κγ μπεικιν παουντερ
3 βανίλιες
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη 550 γρ
3 & 1/2 κούπες νερό 600 ml
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Τα αυγά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γιαούρτι θα το βγάλετε μισή ώρα νωρίτερα απ το ψυγείο.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για λίγο, μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι το μπεικιν με το αλεύρι κοσκινισμενα και τις βανίλιες.Σε βουτυρωμένο ταψί 24×32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου .
Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 8 λεπτά. Χαράζουμε το γλυκό και σιροπιαζουμε σιγά σιγά. Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι!!!!
Απόλαμβάνουμε αφού κρυώσει.

Η Συνταγή είναι από το mpaxarikkanela.blogspot.com και η εκτέλεση της κας Migena Labi