Υγρό κέικ με γέμιση καρυδιού και πορτοκαλιού

Το υγρό κέικ με γέμιση από καρύδι και πορτοκάλι είναι ένα ιδιαίτερο και αρωματικό κέικ.
Δεν είναι το κλασικό αφράτο κέικ, αλλά ένα κέικ με βρεγμένο και γέμιση καρυδιού, και για
επιπλέον γεύση, πρόσθεσα ένα κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού.
Το στοιχείο της έκπληξης είναι η γέμιση καρυδιού. Και μυρίζει τόσο καλά από τη φλούδα πορτοκαλιού στο σπίτι!

Υλικά:

3 αυγά
125 γρ βούτυρο μαλακό
100 γρ ζάχαρη
200 ml γιαούρτι
250-275 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού
μια πρέζα αλάτι

Συστατικά γέμισης:
100 γρ τριμμένα καρύδια
30 γρ βούτυρο
100 γρ μέλι
75 γρ αλεύρι

Πώς να ετοιμάσετε υγρό κέικ με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι.

1. Ετοιμάστε πρώτα τη γέμιση.
Ψλοκόβουμε το καρύδι (αλλά όχι πολύ ψιλά) και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι,
προσθέστε το μέλι, τα καρύδια και το εχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά, καλά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά δυνατό μείγμα.

2. Στη συνέχεια ετοιμάστε το κέικ.
Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και ανακατέψτε μετά
το καθένα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.

3. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, τη φλούδα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώστε με μια σπάτουλα. Το αποτέλεσμα είναι μια μάλλον παχιά σύνθεση (παχύτερη από ένα αφράτο κέικ).

4. Ρίξτε τα 3/4 της σύνθεσης του κέικ σε μια φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ελαφρά στα τοιχώματα της φόρμας ώστε η γέμιση καρυδιού να μην φτάσει στην άκρη. Προσθέστε τη γέμιση στη μέση και από πάνω προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και απλώστε την ομοιόμορφα.
Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να περάσει τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας.

6. Στο τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν είχα την υπομονή και το έκοψα ζεστό.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://ciocolatacuzambete.ro/

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με καρύδι και καραμέλα
Επόμενο άρθροΠίτα από έτοιμo φύλλο….την φτιάχνω όταν θέλω κάτι για φαγητό τώρα