Το Ρεβανί με Σαντιγί είναι ένα κλασικό γλυκό που έχει αγαπηθεί από όλους, χάρη στην πλούσια γεύση του, την αφράτη υφή του και φυσικά, το γλυκό σιρόπι του. Η προσθήκη της σαντιγί το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό και δροσερό, ιδανικό για να κλείσει ένα γεύμα ή για να συνοδεύσει τον καφέ σας.
Υλικά
αυγά – 3 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα.
βανίλια – 1 σκόνη
βούτυρο – 1 κουταλάκι του γλυκού. λειωμένο
γιαούρτι – 1 κουπα.
σιμιγδάλι – 1 κουπα
αλεύρι – 1 κουπα
μπέικιν πάουντερ – 1 τεμ.
Σιρόπι
ζάχαρη – 4 κουπες.
νερό – 5 κουπες.
χυμός λεμονιού – 4 – 5 σταγόνες
Σαντιγί
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ξεκινήστε με το σιρόπι, προσθέστε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι και ρίξτε το νερό.
Τοποθετούμε το λατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και βραζυμε για 20 λεπτά μετά το βράσιμο. Προσθέστε μερικές σταγόνες
χυμό λεμονιού και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο και το γιαούρτι, ανακατεύουμε για λίγο.
Κοσκινίζουμε χωριστά το αλεύρι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ανακινούμε ελαφρά. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Ρίχνουμε το ρεβανί με το μισό σιρόπι και το κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.
Αφήνουμε το ρεβανι να απορροφήσει καλά το σιρόπι για περίπου 3-4 ώρες.
Σαντιγί
Όταν βεβαιωθούμε ότι και η κρέμα γάλακτος αλλά και το μπωλ είναι καλά παγωμένα , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ . Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλο λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα και να αποκτήσει γραμμώσεις από τους δάρτες του μίξερ. Η υφή της θα πρέπει να είναι σαν αυτή του γιαουρτιού. Βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικης και κανουμε τις ροζέτες πάνω απο ενα κομμάτι και διακοσμούμε με 1/4 φέτας πορτοκαλι
Tips για το Τέλειο Ρεβανί με Σαντιγί
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρεβανί με Σαντιγί σας τέλειο. Το πιο σημαντικό είναι το σιρόπι να είναι κρύο και το ρεβανί ζεστό όταν το σιροπιάζετε, για να απορροφηθεί καλύτερα και να γίνει ζουμερό. Μην παραλείψετε το βήμα με το κόψιμο του ρεβανιού πριν ρίξετε όλο το σιρόπι, βοηθάει στην καλύτερη διείσδυση. Όσον αφορά τη σαντιγί, βεβαιωθείτε ότι όλα τα σκεύη και η κρέμα γάλακτος είναι παγωμένα – αυτό είναι το μυστικό για να πήξει σωστά! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με ξύσμα πορτοκαλιού στο ρεβανί για ένα διαφορετικό άρωμα.
Καλή Απόλαυση









