Ρεβανί Καρύδα

Το γλυκό “Ρεβανί με Καρύδα” είναι ένα νόστιμο εδέσμα που σίγουρα εξιστορεί τους γευστικούς αισθησιασμούς. Η συνδυασμένη γεύση της καρύδας με την γλυκιά γοητεία του ρεβανί δημιουργεί έναν πλούσιο και εκλεπτυσμένο γευστικό συνδυασμό.

Υλικά

για το ραβανί:
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
450 γρ. ζάχαρη
6 αυγά μεσαία
200 ml γάλα χλιαρό
500 γρ. φαρίνα κόκκινη
150 γρ. ινδική καρύδα
3 βανιλίνες

για το σιρόπι:
800 ml νερό
650 γρ. ζάχαρη
φλούδα ενός λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
(Σιροπιάζουμε το γλυκό μας καυτό με κρύο σιρόπι ή και αντίστροφα, κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να έχει κρυώσει ώσπου να το χρειαστούμε. Σε ένα σκεύος βάζουμε 650 γραμμάρια ζάχαρη, προσθέτουμε 800 ml νερό, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, τη φλούδα από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε 450 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Τώρα συνεχίζοντας να χτυπάμε, προσθέτουμε ένα-ένα τα 6 αυγά.

Αφού ρίξουμε και το τελευταίο αυγό, χτυπάμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε 200 ml γάλα χλιαρό, 3 βανιλίνες και 150 γραμμάρια ινδική καρύδα.
Τώρα ρίχνουμε 500 γραμμάρια φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφού πρώτα βουτυρο-αλευρώσουμε ένα ταψί μεγέθους 32Χ27 εκατοστών περίπου, ρίχνουμε σε αυτό το μίγμα και το στρώνουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά περίπου.

Αφού βγάλουμε το καυτό γλυκό από τον φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και να “τραβήξει” το σιρόπι.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο

Προηγούμενο άρθροΡεβυθοκεφτέδες φούρνου
Επόμενο άρθροΠορτοκάλι γλασέ με σοκολάτα