Ρεβύθια Λεμονομουσταρδάτα

Υλικά

250 γραμμάρια ρεβίθια
2 λεμόνια
1-2 κουταλιές μουστάρδα
1 κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
ρίγανη

Εκτέλεση…

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για να μουλιάσουν. Τ αφησα περίπου 12 ώρες και όταν ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψω, άδειασα αυτό το νερό στο και ξέπλυνα καλά τα ρεβίθια.
Έβαλα στην κατσαρόλα τα ρεβίθια με 2,5 λίτρα νερό και τα άφησα να βράσουν για 15 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα ξεκινήσουν να βράζουν).
Την ώρα που ξεκίνησαν να βράζουν, σχηματίστηκε στην επιφάνεια του νερού ένας άσπρος “αφρός” οπότε χρειάστηκε να τα ξαφρίσω.
Μόλις πέρασαν τα 15 λεπτά, άδειασα το νερό της κατσαρόλας στον νεροχύτη και έβαλα περίπου 2 λίτρα φρέσκο νερό στην κατσαρόλα.
Καθαρίσα ένα κρεμμύδι, το έκοψα σε κομμάτια και το πρόσθεσα και αυτό στην κατσαρόλα.
Άφησα τα ρεβίθια να βράσουν για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (που και που τα ανακάτευα με μια κουτάλα).
Μόλις πέρασε μία ώρα και κάτι, τα ρεβίθια μαλάκωσαν και πρόσθεσα στην κατσαρόλα αλάτι και πιπέρι.
Πρόσθεσα επίσης την μουστάρδα, τον χυμό από τα λεμόνια και το ελαιόλαδο.
Ανακάτεψα καλά την σούπα, έκλεισα το μάτι της κουζίνας και άφησα την σούπα να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Σέρβιρα τα ρεβίθια, προσθέτοντας στο πιάτο λίγη ρίγανη.

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες με μελιτζάνα, λουκάνικο και μετσοβονε!!
Επόμενο άρθροΝόστιμα Λουκανικοπιτάκια