Ρολάκια μπακλαβά με κρέμα γαλακτομπούρεκο ένα ελληνικό γλυκό από την ενότητα ελληνική κουζίνα γιατί έχουμε ένα υπέροχο ελληνικό γλυκό και παράλληλα και ζαχαροπλαστική για όλους γιατι είναι γλυκό που θα το κάνουνε άπαντες και οι αρχάριοι και οι προχωμένοι
το σκέφτηκα γιατί πολλές φορές έχουμε διλήμματα εδώ μέσα πολλές φορές λέω να κάνουμε ένα γλυκό με σοκολάτα αλλά να έχει και σιρόπι να κάνουμε κάτι
Στην ερώτηση μπακλαβάς ή γαλακτομπούρεκο λέμε και τα δύο μαζί και κάνουμε ένα γλυκό το οποίο και πρωτότυπο είναι κόλαση κυριολεκτικά απίθανο γίνεται πάρα πολύ εύκολα και είναι εντυπωσιακά νόστιμο πάμε να το φτιάξουμε

Ρολάκια Μπακλαβά με Κρέμα Γαλακτομπούρεκου

Υλικά:

Για τα ρολάκια:

12 φύλλα κρούστας
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο τύπου Κερκύρας
Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
100 γραμμάρια ψηλός σιμιγδάλι
1 βανίλια σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:

700 γραμμάρια ζάχαρη
700 ml νερό

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με ροκφόρ και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΕύκολο Παγωτό Σοκολάτα