Σήμερα θα φτιάξουμε μία φανταστική συνταγή για πρωινό ή σνακ, που είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη: τα Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα! Με αφράτο βουτυρόφυλλο και μία πλούσια γέμιση τυριών και αλλαντικού, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν τα αγαπημένα όλων στο σπίτι. Εγώ τα ετοίμασα σήμερα για πρωινό και εξαφανίστηκαν!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα

Τα Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα είναι μία εξαιρετική ιδέα για ένα γρήγορο και χορταστικό πρωινό, ένα ελαφρύ σνακ για το σχολείο ή το γραφείο, ή ακόμα και ένα αλμυρό κέρασμα για τους καλεσμένους σας. Είναι τόσο εύκολα που τα φτιάχνω στο άψε-σβήσε, ακόμα και όταν δεν έχω πολύ χρόνο. Η αφράτη σφολιάτα σε συνδυασμό με τη ζουμερή γέμιση τα κάνει ακαταμάχητα!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. σφολιάτα
- Φιλέτο γαλοπούλας (αλλαντικό, σε φέτες, ποσότητα ανάλογα με το πόσο γεμάτα τα θέλουμε)
- Τυρί του τοστ (σε φέτες, ποσότητα ανάλογα με το πόσο γεμάτα τα θέλουμε)
- Κασέρι (τριμμένο, ποσότητα ανάλογα με το πόσο γεμάτα τα θέλουμε)
- 1 Αυγό (χτυπημένο, για άλειμμα)
- Σουσάμι (για πασπάλισμα, κατά βούληση)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα αφράτα Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα:
- Προετοιμάζω τη σφολιάτα και τα υλικά:
Βγάζω το σφολιάτα από την κατάψυξη και το αφήνω να ξεπαγώσει καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Απλώνω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας μου. - Στρώνω τη γέμιση:
Πάνω στην απλωμένη σφολιάτα, απλώνω ομοιόμορφα τις φέτες από το φιλέτο γαλοπούλας.
Στη συνέχεια, τοποθετώ από πάνω τις φέτες τυρί του τοστ, καλύπτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.
Τέλος, πασπαλίζω με το τριμμένο κασέρι. - Τυλιγω και κόβω τα ρολάκια:
Ξεκινώντας από μία άκρη, τυλίγω προσεκτικά τη σφολιάτα σε ένα σφιχτό ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό σε 16 ίσα κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστά πάχος το καθένα). - Ψήνω τα ρολάκια:
Στρώνω ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετώ τα ρολάκια μέσα, αφήνοντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
Σε ένα μπολάκι, χτυπάω το αυγό. Με ένα πινέλο, αλείφω την επιφάνεια κάθε ρολακίου με το χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζω με σουσάμι (αν θέλω).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ωραία και να φουσκώσουν. - Σερβίρω:
Βγάζω τα Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρω. Είναι απίστευτα νόστιμα!
Notes
Tips για τα Τέλεια Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Ρολάκια Σφολιάτας με Γαλοπούλα σας ακαταμάχητα! Για να τυλίξετε πιο εύκολα τη σφολιάτα, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μαλακή, αλλά όχι λιωμένη. Μην παραφορτώσετε το ρολό με γέμιση, γιατί θα δυσκολευτείτε στο τύλιγμα και στο κόψιμο. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή πάνω από τα τυριά πριν τυλίξετε. Επίσης, αν δεν έχετε γαλοπούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν, μορταδέλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.