Το **Ρολάκια Τυριού** είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτά τα μικρά αλμυρά ρολάκια, με το μπισκοτένιο ζυμάρι και την πλούσια γεύση τυριών, είναι το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό για τον καφέ. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα σνακ που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη (βγάζει περίπου 48 κομμάτια):

  • Αλεύρι: 400 γρ.
  • Μαλακό βούτυρο: 220 γρ.
  • Γιαούρτι: 250 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ: 10 γρ.
  • Τυρί τσένταρ (τριμμένο): 150 γρ.
  • Τυρί φέτα (τριμμένο): 200 γρ.

Για την επάλειψη και το πασπάλισμα:

  • Αυγό: 1
  • Σπόροι κύμινου

Για το γλυκό:

  • Δεν υπάρχει

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με ένα σύρμα χειρός.

Σε ένα δεύτερο μπολ, ρίχνω το μαλακό βούτυρο, το τριμμένο τυρί τσένταρ και το τριμμένο τυρί φέτα. Χτυπάω με ένα μίξερ ώστε να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Προσθέτω μέσα το μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζω να χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.

Στη συνέχεια, αρχίζω και κοσκινίζω μέσα στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου πάρω μία υφή ζύμης.

Πασπαλίζω τον πάγκο μου με αλεύρι και ξεκινάω να ζυμώνω με τα χέρια τη ζύμη έως ότου πάρω μία ωραία **μπισκοτένια ζύμη**.

Βάζω τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζω με μία μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για **2 ώρες**.

Πασπαλίζω πάλι τον πάγκο μου με αλεύρι, βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζω σε 6 κομμάτια.

Παίρνω το πρώτο κομμάτι, το πλάθω σε μπαλάκι και με έναν πλάστη ανοίγω ένα φύλλο πάχους **3mm**.

Χωρίζω το φύλλο σε **8 κομμάτια τριγωνάκια** και τα τυλίγω σε **ρολάκι** από τη φαρδιά πλευρά προς τη μύτη.

Τοποθετώ τα **Ρολάκια Τυριού** σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα αλείφω με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με κύμινο.

Ψήνουμε στους **180°C** για **20-25 λεπτά** ή μέχρι να ροδίσουν.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας και Αναμονής

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες (για την ξεκούραση της ζύμης στο ψυγείο).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Το μυστικό για τα τέλεια **Ρολάκια Τυριού** είναι το μαλακό βούτυρο και η ξεκούραση της ζύμης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για πιο πικάντικη γεύση. Δείτε κι άλλες συνταγές για αλμυρά σνακ ζύμης.

Για να γίνουν πιο τραγανά, αλείψτε τα ρολάκια μόνο με κρόκο αυγού. Αντί για κύμινο, μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη. Δείτε ιδέες για εύκολα ορεκτικά για μπουφέ.


Find More delicious Recipes here