Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γεια σας, αγαπημένοι μου φίλοι της κουζίνας! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πιάτο που είναι πραγματικά ένα «σπιτικό αριστούργημα», όπως λέω κι εγώ: τα Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά! Αυτά τα ρολάκια είναι τρυφερά, ζουμερά και γεμάτα γεύση, συνδυάζοντας την απαλή μελιτζάνα με τον αρωματικό κιμά και μία πλούσια σάλτσα ντομάτας. Είναι ιδανικά για το οικογενειακό τραπέζι ή όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Εγώ τα λατρεύω!
Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά

Τα Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά είναι ένα πιάτο που αγαπάμε όλοι! Είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με μία πιο σύγχρονη παρουσίαση. Η μελιτζάνα γίνεται τόσο τρυφερή, ο κιμάς αρωματικός και η ντοματένια σάτσα αγκαλιάζει τα πάντα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα θέλετε να ξαναφτιάξετε. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και είναι πάντα επιτυχία!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα απολαυστικά Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά θα χρειαστούμε:
- 4 Μελιτζάνες
- 500 γρ. Κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή ανάμεικτος)
- 500 γρ. πουρές ντομάτας (από κονσέρβα)
- 100 ml Νερό
- 100 γρ. Κασέρι (τριμμένο)
- 1 ματσάκι Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)
- Κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καπνιστό, κατά βούληση)
- Ρίγανη (κατά βούληση)
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα των μελιτζάνων)
Instructions
- Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα ζουμερά Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά:
- Προετοιμάζω τη γέμιση (κιμάς):
Σε ένα μπολ, βάζω τον κιμά.
Τον τσιγαρίζω με αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι (όλα κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλω).
Προσθέτω τη μισή ποσότητα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια μου μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. - Ετοιμάζω την σάλτσα ντοματας:
Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύω τον πουρε ντομάτας με το νερό.
Προσθέτω τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι και ρίγανη.
Ανακατεύω καλά και αφήνω την σάλτσα στην άκρη. - Τηγανίζω τις μελιτζάνες:
Κόβω τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω λίγο ηλιέλαιο.
Τηγανίζω τις φέτες μελιτζάνας από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.
Τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. - Οργανώνω το ταψί και φτιάχνω τα ρολάκια:
Στο κάτω μέρος ενός ταψιού για ψήσιμο, απλώνω ομοιόμορφα την σάλτσα ντοματας που έχω ετοιμάσει.
Πάνω σε μία καθαρή επιφάνεια (π.χ. μία ξύλινη επιφάνεια κοπής), απλώνω μία-μία τις τηγανισμένες φέτες μελιτζάνας.
Στη μία άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας, βάζω μία μικρή ποσότητα από τον κιμά.
Τυλίγω προσεκτικά την κάθε φέτα σε ρολό και τακτοποιώ τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στην σα΄τσα, μέσα στο ταψί. - Ψήνω τα ρολάκια:
Πασπαλίζω από πάνω τα ρολάκια με το τριμμένο κασέρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, χωρίς αέρα, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και ο κιμάς να είναι καλοψημένος. - Σερβίρω:
Βγάζω το ταψί από τον φούρνο.
Τοποθετώ μερικά ρολάκια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Περιχύνω με λίγο από τον ζουμάκι και την σαλτσα ντομάτας από το ταψί.
Μπορώ να κόψω ένα ρολάκι στη μέση για να φανεί η ζουμερή και καλοψημένη γέμιση του κιμά.
Notes
Tips για τα Τέλεια Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Ρολά Μελιτζάνας με Κιμά σας πραγματικός θησαυρός! Για να μην πικρίσουν οι μελιτζάνες, αφού τις κόψετε, μπορείτε να τις αλατίσετε και να τις αφήσετε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, και μετά να τις ξεπλύνετε και να τις στεγνώσετε πολύ καλά πριν τις τηγανίσετε. Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τις φέτες μελιτζάνας στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, για πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Μην παραφορτώσετε τα ρολάκια με κιμά, γιατί μπορεί να ανοίξουν στο ψήσιμο. Μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή.