Τα κεφτεδάκια με κοτόπουλο προετοιμάζονται γρήγορα και τρώγονται ακόμη γρηγορότερα. Κάποιοι τα αποκαλούν κεφτεδάκια, μερικοί ντόνατς, αλλά όλοι συμφωνούν ότι έχουν υπέροχη γεύση.

Αφράτοι Κοτοκεφτέδες

Συστατικά:

300 γραμμάρια κοτόπουλο κιμά
3 αυγά
1  μικρό κεφάλι κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές ανθρακούχο νερό (60 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
– αποξηραμένο μαϊντανό ή ρίγανη
– λίγο λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ ανάμειξης
να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το νερό, και το μπεικιν, πάπρικα, μαιντανό, πιπέρι, θυμάρι
και ανακατεύουμε καλά και αφήστε για 10 λεπτά
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με ένα κουτάλι


Από αυτό το μείγμα θα λάβετε 14-15 κεφτεδες
Όταν γίνεται κίτρινο από τη μία πλευρά, γυρίζετε στην άλλη. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βγάζουμε τους κεφτέδες σε μία χαρτοπετσέτα

Δείτε το κανάλι της συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΣπετζοφάι.. Αλλιώτικο από το συνηθισμένο..
Επόμενο άρθροΥπέροχη Κοτόπιτα με κολοκύθι…η εκτέλεση σε μία γραμμή