Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πιάτο που είναι όχι μόνο εντυπωσιακό στην εμφάνιση αλλά και απίστευτα νόστιμο: τα Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο! Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό, ή ακόμα και ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα, που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας. Εγώ τα λατρεύω και τα φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι γρήγορο και υγιεινό!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο!

Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο!

Τα Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο είναι μία εκλεπτυσμένη, αλλά ταυτόχρονα εύκολη συνταγή που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά. Ο συνδυασμός της γλυκιάς μελιτζάνας με την αλμυρή αίσθηση του τυριού κρέμα και το αρωματικό πέστο, δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο φρέσκες γεύσεις. Είναι ιδανικά για ένα καλοκαιρινό τραπέζι ή ένα ελαφρύ δείπνο. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα μοναδικά Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο θα χρειαστούμε:

  • 2 Μελιτζάνες (μεγάλες)
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. Τυρί κρέμα (π.χ., φιλαδέλφεια)
  • 2 κ.γ. Σάλτσα πέστο
  • 80 γρ. Μοτσαρέλα ή Παρμεζάνα (τριμμένη)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά (π.χ., ρίγανη, πιπέρι, βασιλικός)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο:


Προετοιμάζω τις μελιτζάνες:
Κόβω τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος (περίπου μισό εκατοστό πάχος).
Τις τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και τα αλείφω ελαφρά με ελαιόλαδο.
Βάζω τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C και τις ψήνω για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζω τη γέμιση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά το τυρί κρέμα με τη σάλτσα πέστο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ετοιμάζω τη σάλτσα για τη βάση:
Σε ένα ταψί που θα χρησιμοποιήσω για το ψήσιμο, ρίχνω την πελτέ ντομάτας (ή την έτοιμη σάλτσα ντομάτας).
Προσθέτω τα μπαχαρικά (εγώ βάζω συνήθως ιταλικά βότανα), ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά τη σάλτσα.
Συναρμολογώ τα ρολά:
Βγάζω τις μελιτζάνες από τον φούρνο.
Σε κάθε ψημένη φέτα μελιτζάνας, βάζω μία κουταλιά από τη γέμιση με το τυρί κρέμα και το πέστο.
Τυλίγω προσεκτικά κάθε φέτα σε ρολό.
Τοποθετώ τα ρολά μελιτζάνας πάνω από την πελτέ ντομάτας στο ταψί.
Τελειώνω και ψήνω ξανά:
Πασπαλίζω τα ρολά με το τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα ή παρμεζάνα) από πάνω.
Βάζω το ταψί ξανά στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρω:
Σερβίρω τα Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο ζεστά, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Notes

Tips για τα Τέλεια Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί Κρέμα και Πέστο σας απίθανα! Για να φύγει η πικράδα από τις μελιτζάνες (αν και οι σημερινές έχουν πολύ λιγότερη), μπορείτε αφού τις κόψετε, να τις αλατίσετε και να τις αφήσετε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά πριν τις ψήσετε. Μετά τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο στη γέμιση ή να πασπαλίσετε από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή