Κοκινιστό Σπανακόρυζο

Συστατικά

2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
4 φλιτζάνια ζεστό νερό, δείτε τις σημειώσεις
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
250 g κατεψυγμένου σπανάκι, βλ. Σημειώσεις
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Πλύνετε το ρύζι και μετά αφήστε το να μουλιάσει ενώ συνεχίζετε την προετοιμασία. Χρησιμοποιήστε ένα ταψί 28cm x 21cm για να ρίξετε σάλτσα τριμμένης ντομάτας(πασάτα), το νερό, τοματοπολτό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατέψτε το ρύζι. Προσθέτω λίγο αλάτι καθώς οι σάλτσες ντομάτας έχουν αλάτι. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά.

Ενώ το ρύζι μαγειρεύετε ξεπαγώστε το σπανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στύψτε το χυμό λεμονιού.
Κόψτε τις ντομάτες σε παχιά φέτες, πάχους μεταξύ 0,5-1 εκατοστών. Μετά από 20 λεπτά, βγάλτε το ταψί και ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το σπανάκι και τον άνηθο.

Στη συνέχεια, προσθέστε τις φέτες ντομάτες σε ένα στρώμα πάνω από όλα. Μπορείτε να  επικαλύψετε τις ντομάτες καθώς συρρικνώνονται κατά το μαγείρεμα.

Τρίψτε λίγο μαύρο πιπέρι πάνω από τις ντομάτες προτού καλύψετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Το κάνω έτσι ώστε το σπανάκι να μην καεί.
Τοποθετήστε το ταψί πίσω στο φούρνο για 40 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ελέγξτε το ρύζι για να δείτε εάν είναι ετοιμο και στη συνέχεια το βγάλτε. Τα τελευταία 5-10 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις ντομάτες να αποκτήσουν χρώμα.

Μόλις αφαιρέσετε το ταψι, αφήστε το σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά. Πριν το σερβίρετε, σπάστε με ένα πιρούνι την ψητή ντομάτα μέσα σε αυτό για να ανακατευτεί.

 

Σπανακόρυζο κοκκινιστο

Το βάθος της γεύσης πηγαίνει αυτόματα σε διαφορετικό επίπεδο! Απολαύστε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί

Σημειώσεις συνταγής
Το μουλιασμα του ρυζιού βοηθά στην πέψη και την απομάκρυνση του υπερβολικού αμύλου. Αυτό το βήμα μπορεί επίσης να γίνει όλη τη νύχτα και μπορείτε να αφήσετε το μπολ στον πάγκο της κουζίνας. Διαφορετικά, αν δεν έχετε χρόνο να ξεπλύνετε καλά το ρύζι, αρκεί.
Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό νερού και ζωμό λαχανικών ή μόνο ένα από αυτά.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​σπανάκι αν θέλετε. Θεωρώ απλώς ότι το κατεψυγμένο σπανάκι είναι χωρίς προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει πλύσιμο ή τεμαχισμός. Επιπλέον, είναι ήδη μαραμένο, επομένως είναι πιο εύκολο να το ανακατέψετε μέσα στο ρυζι.
Προσθέτω άνηθο στο ρύζι σπανάκι, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό, τι άλλο βότανο θέλετε.

ΠΗΓΗ: myfamilysfooddiary.com

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για Τέλεια Τηγανητά Καλαμαράκια
Επόμενο άρθροΠως το αρνάκι θα γίνει λουκούμι στο φούρνο σας