ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

500 γρ. μισό χοιρινό μισό μοσχαρίσιο
2 φέτες μπαγιατικο λευκό ψωμί
3 βραστά αυγά
1 φρέσκο ​​αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξηρή Ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας Τοματοπελτέ (πουρέ)
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
50 γρ. 8 φέτες σαλάμι (ή οποιοδήποτε)
Τυρί φέτα 70 γρ.
150 γρ. Μείγμα, ψιλοκομμένο Λαχανικά-κρεμμύδι, καρότα, πιπεριές
100 γρ. Μανιτάρια σε φέτες
3 μεσαίες γινομένες νωπές ντομάτες σε ένα μπλέντερ
900 gr πατάτες κόμμένες
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας. Ζάχαρη

ΜΕΘΟΔΟΣ:

Α. Παρασκευάστε τα συστατικά για το κρέας ρολό:

1. Σε ένα μπολ γεμάτο με χλιαρό νερό, βάλτε το ψωμί για 5 ‘.
2. Αφαιρέστε την κρούστα του ψωμιού, στέψτε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του νερού και
αφήστε το στην άκρη.
3. Βγάλτε το νερό από το μπολ με ψωμί.
5. Χρησιμοποιώντας το ίδιο μπολ, σπάστε το κιμά με τα δάχτυλά σας.
6. Προσθέστε το μουσκεμένο ψωμί
7. Ρίξτε πιπέρι και αλάτι.
8. Στη συνέχεια προσθέστε την ρίγανη, το φρέσκο ​​αυγό και λίγο ελαιόλαδο στο μείγμα.
9. Τώρα, προσθέστε το μισό ντοματοπελτέ και ρίξτε τα μισά από τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μείγμα.
10. Ξεκινήστε να ζυμώσετε με τα δάχτυλά σας για να αναμίξετε καλά όλα τα συστατικά του κιμά.

Β. Κάντε το σχήμα του ρολού:

11. Τοποθετήστε μια μεγάλη σανίδα κοπής σε μια καθαρή, επίπεδη επιφάνεια και ψεκάστε
με μερικά ψίχουλα ψωμιού.
12. Απλώστε το μίγμα κιμά να γίνει επίπεδο.
13. Κόψτε τα 3 βραστά αυγά στο μισό.
14. Απλώστε τις φέτες σαλάμι στη μέση του επίπεδου κιμά.
15. Προσθέστε τα μισά αυγά στη μέση του κιμά σε μια γραμμή!
16. Αλατοπιπερώστε τα αυγά.
17. Κόψτε τη φέτα σε 5 χοντρά κομμάτια και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα αυγά.


18. Τυλίξτε τα συστατικά σφιχτά προσπαθώντας να σχηματίσουν ένα μεγάλο κορμό.
19. Πασπαλίστε με λίγο λάδι το κάτω μέρος και τις πλευρές ενός δίσκου Pyrex 23 x 35 cm.
20. Βάλτε προσεκτικά το ρολό από την πλάκα κοπής στο ταψί.
21. Τοποθετήστε το στο κέντρο του ταψιού και διαμορφώστε το λίγο περισσότερο με τα χέρια σας.

Γ. Παρασκευάστε τις πατάτες:

22. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο ελαιόλαδο στο μπολ με πατάτες.
23. Προσθέστε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μανιτάρια.
24. Αλατοπιπερώστε με αλάτι και πιπέρι για την γεύση.
25. Τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο του ντοματοπελτέ.
26. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά.
27. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σούπας Ζάχαρη.
28. Για να τελειώσετε το πιάτο, απλώστε τις πατάτες γύρω από το ρολό.
29. Το κρέας είναι τώρα έτοιμο για το φούρνο!

Δ. Οδηγίες ψησίματος:

30. Ψήνετε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα 10 ‘!
31. Μετά το 1ωρα και 10 ‘αφαιρέστε από το φούρνο.
32. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, ελέγξτε ότι οι πατάτες είναι τρυφερές και ότι δεν
βγαίνει κανένας χυμός από το κρέας.
33. Το χυμώδες κρέας είναι τώρα έτοιμο και οι πατάτες έχουν απορροφήσει όλους τους γευστικούς
χυμούς και γεύσεις!

Ε. Προτάσεις εξυπηρέτησης:

Σερβίρετε το κορμό, κατά προτίμηση ζεστό από το φούρνο με σαλάτα μαρουλιού, Τζατζίκι

Καλή Επιτυχία και απόλαυση!!

ΠΗΓΗ: greekcookingmadeeasy.tumblr.com

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Μπουγάτσας με κρέμα
Επόμενο άρθροΠίτσα Πατάτας….γρήγορη και νόστιμη