Το Ρολό Κολοκυθιών είναι μία από τις πιο έξυπνες και γευστικές συνταγές για να απολαύσουμε τα κολοκυθάκια με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Με τη μαλακή του βάση από κολοκύθι και την πλούσια, δροσερή γέμιση, αυτό το ρολό είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας.
Υλικά
3 ή 4 κολοκύθια
φρέσκο σκόρδο (2-3 σκελίδες)
φρέσκο άνηθο
περίπου 200 γραμμάρια τυρί κρέμας,
5 αυγά
150-200 g τριμμένο κίτρινο τυρί,
αλάτι
μαύρο πιπέρι για γεύση.
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά και στυψτε καλά να φύγει το νερό. Βάλτε τα στο μπολ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι.
Προσθέστε τριμμένο κίτρινο τυρί, αυγά, και μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη για την γεύση. Ανακατέψτε καλά.
Στο κάτω μέρος του ταψιού, το οποίο πρέπει να είναι ορθογώνιο, βάλτε χαρτί ψησίματος. Λιπάνετε με λάδι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνετε καλά.
Κόψτε μερικά κλαδάκια φρέσκο άνηθο και προσθέστε στο σκόρδο. Προσθέστε τα στο τυρί κρέμα και ανακατέψτε, πρόσθεσα επίσης ψητές κόκκινες πιπεριές (πιπεριές). Αυτό είναι η γέμιση μου για το ρολό, αλλά μπορείτε να την φτιάξετε όπως θέλετε.
Ψήσαμε στους 200 ° για περίπου 30 ÷ 35 λεπτά.
Αφαιρέστε προσεκτικά απο το ταψί μαζί με το χαρτί. Αναποδογυρίστε το και αφαιρέστε το χαρτί.
Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και απλώστε με τη γέμιση. Τυλίξτε με ένα υγρό πανί, και αφήστε το να σφίξει στο ψυγείο.
Tips για το Τέλειο Ρολό Κολοκυθιών
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρολό Κολοκυθιών σας τέλειο. Το πιο σημαντικό είναι να στραγγίξετε ΠΟΛΥ καλά τα τριμμένα κολοκύθια, γιατί αλλιώς η βάση θα βγάλει πολλά υγρά και δεν θα σφίξει σωστά. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά στη γέμιση, όπως φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, για να δώσετε διαφορετικές νότες γεύσης. Αν θέλετε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πασπαλίστε το ρολό με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή άνηθο πριν το σερβίρετε. Η γέμιση μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σας – μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα αν θέλετε.
Καλή Απόλαυση!












