Γεμιστές Ντομάτες με ρύζι💞

Πλούσια σε γεύση, τρώγονται και κρύα είναι ακόμα καλύτερα😋

Συστατικά:

6 μεγάλες ντομάτες
6 κουταλιές ρύζι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κάπαρη
2 κουταλιές τριμμένο τυρί κιτιρνο
25 ml λευκό κρασί
Τυρί καπνιστό μετσόβου για γεύση.
Ρίγανη
Βασιλικός
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
αλάτι
Πιπέρι

Μέθοδος:

Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη, βγάζουμε τον πελτέ από τις ντομάτες με ένα κουτάλι και τον βάζουμε σε ένα μπολ, μετά αλατίζουμε το εσωτερικό της ντομάτας και τις βάζουμε ανάποδα να χάσουν τα νερά της.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε λίγα φύλλα βασιλικού στον πελτέ, λίγο μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια σταγόνα ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο, τριμμένο τυρί, το κρασί και ανακατέψτε, αφήστε στην άκρη το 1/4 από τον πολτό και προσθέστε μέσα το υπόλοιπο ωμό ρύζι και κάπαρη.

Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα, ώστε το ρύζι να απορροφήσει τη σάλτσα.
Γεμίζουμε τις ντομάτες, γεμίζοντας τες πρώτα μέχρι τη μέση, προσθέτουμε μερικά κομμάτια καπνιστό τυρί και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι.
Ρίχνουμε μέσα με κουταλιές τον πελτέ κομμένο στα τέσσερα, τα κλείνουμε με το καπάκι της ντομάτας, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί δίπλα-δίπλα, αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε φούρνο στους 200° σκεπασμένο για 30 λεπτά + 25 λεπτά ακάλυπτο και 5 λεπτά σε λειτουργία γκριλ.

Σερβίρετε χλιαρό.
Σημείωση: Το μυστικό για να μαγειρέψετε νόστιμες ντομάτες με ρύζι είναι να αφήσετε το ρύζι να μουλιάσει στον πελτέ ντομάτας.
Όσο περισσότερο χρόνο έχετε, τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΡιζόγαλο με σταφίδες
Επόμενο άρθροΔροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα με γεύση λεμόνι