Το Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού είναι ένα γλυκό που σε ταξιδεύει πίσω στα παιδικά σου χρόνια. Η βελούδινη υφή του και τα φρέσκα αρώματα το κάνουν ακαταμάχητο. Είναι η τέλεια συνταγή για όσες θέλουμε ένα εύκολο και σπιτικό γλυκό. Εγώ το απολαμβάνω ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού
Το Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού είναι ένα γλυκό που σε ταξιδεύει πίσω στα παιδικά σου χρόνια. Η βελούδινη υφή του και τα φρέσκα αρώματα το κάνουν ακαταμάχητο. Είναι η τέλεια συνταγή για όσες θέλουμε ένα εύκολο και σπιτικό γλυκό. Εγώ το απολαμβάνω ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού θα χρειαστούμε:
- 1 λίτρο Γάλα
- 4 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 κούπα Ρύζι (για ρυζόγαλο)
- 2 κούπες Νερό (για το ρύζι)
- Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 Λεμόνι
- 3 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 1 ποτήρι Νερό (για το κορν φλάουρ)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το αφράτο και μοσχομυριστό ρυζόγαλο.
Πρώτο βήμα: Βράζουμε πρώτα το ρύζι. σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μία κούπα ρύζι με δύο κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Δεύτερο βήμα: Ετοιμάζουμε το ρυζόγαλο. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και το ζεσταίνουμε καλά. μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.
Τρίτο βήμα: Προσθέτουμε τα αρώματα και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. έχουμε λιώσει τρεις κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέταρτο βήμα: Πήζουμε και σερβίρουμε. Αφού πήξει το μείγμα, το μοιράζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε και λίγο ξύσμα από πάνω, έτσι για την τσαχπινιά και τη φρεσκάδα!
Η Συνταγή είναι της κας Βουλα Πολυζου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κορν φλάουρ: Η χρήση του κορν φλάουρ, όπως αναφέρεται, είναι για να γίνει το ρυζόγαλο πιο ελαφρύ και βελούδινο. Μην το παραλείψετε!
- Το ρύζι: Χρησιμοποιήστε ρύζι τύπου Καρολίνα ή γλασέ, που είναι ιδανικά για ρυζόγαλο γιατί χυλώνουν εύκολα.
- Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα σκόνη από πάνω, μόλις το μοιράσετε στα μπολ, για ένα πιο έντονο άρωμα.
- Σερβίρισμα: Το ρυζόγαλο τρώγεται είτε ζεστό είτε παγωμένο. Εγώ το προτιμώ παγωμένο από το ψυγείο, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και ζεστό.