Σοκολατένιο Κέικ

Συστατικά:

250 γραμμάρια βούτυρο.
1 φλιτζάνι ζάχαρη.
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας άρωμα βανίλιας.
1 και μισό φλιτζάνι αλεύρι.
1 φλιτζάνι σοκολάτα  σε σκόνη.
1 κουταλάκι του γλυκού καφέ.
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ ή σόδα ψησίματος.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 και μισό φλιτζάνι γάλα.

Για την κρέμα / γέμιση:
1 κουτι ζαχαρουχο γάλα.
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
4 κουταλιές της σούπας κακάο – σοκολάτα σε σκόνη.
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη.

Τρόπος προετοιμασίας:

1 – Σε ένα μπολ ή δοχείο, προσθέστε βούτυρο και ζάχαρη, ανακατέψτε.
2 – Έχοντας αναμίξει καλά προσθέτετε αυγά και εκχυλισμα βανίλιας.
3 – Κοσκινίστε σοκολάτα αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και καφέ.
4 – Μόλις αναμιγνύεται καλά μέχρι να μην δείτε πλέον κομμάτια αλευριού προσθέστε το γάλα και αυτό είναι.
5 – Ψήστε 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να το κόψετε με ένα μαχαίρι ή μία οδοντιγλυφίδα  στο κέντρο και δεν βγαίνει καθαρό αν όχι με λίγο κέικ, καθώς είναι πολύ καραμέλα.

κρέμα / γέμιση:

Φέρτε όλα τα συστατικά σε μέτρια φωτιά όταν αρχίσει να βράζει περιμένετε 5 λεπτά και απενεργοποιήστε την φωτιά χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε και έχετε μια υπέροχη κρέμα σοκολάτας ..

Ρίξτε την γέμιση πάνω στο Κέικ και αφήστε να κρυώσει, κόβετε και σερβίρετε

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Ρυζόγαλο (Vid)
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με λεμόνι & καρύδα…Είναι ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό επιδόρπιο