Το ρύζι με λαχανικά είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα και μια συνταγή της γιαγιάς που μου φέρνει απίστευτες αναμνήσεις. Είναι ένα πιάτο όχι μόνο απίστευτα νόστιμο, αλλά και πολύ εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, ιδανικό για τις μέρες που θέλουμε κάτι γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα θρεπτικό και γεμάτο γεύση. Μου άρεσε πάντα να βλέπω τη γιαγιά μου να μαγειρεύει και από εκεί έμαθα πολλά μυστικά που θα μοιραστώ μαζί σας.


Υλικά για το Ρύζι με Λαχανικά

  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ. ρύζι
  • 150 γρ. χυμός ντομάτας
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Μπούκοβο για γεύση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση της Συνταγής

Ξεκινάω κόβοντας το κρεμμύδι και το πράσο, καθώς και τα καρότα σε ροδέλες. Την κόκκινη πιπεριά την κόβω σε κομματάκια και τα αφήνω στην άκρη.

Βάζω λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μου σε μέτρια φωτιά και ρίχνω μέσα το πράσο και το κρεμμύδι. Τα αφήνω λίγο να μαλακώσουν, και στη συνέχεια ρίχνω και τη σκελίδα σκόρδο. Ανακατεύω καλά. Στο τέλος, προσθέτω την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζω να ανακατεύω έως ότου μαλακώσουν και αυτά.

Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω για ένα λεπτό. Μετά από λίγο, ρίχνω και την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό. Προσθέτω και τα μπαχαρικά μου: αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το κόκκινο πιπέρι, και ανακατεύω. Αφήνω το φαγητό μου να πήξει, να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και στο τέλος ψιλοκόβω μέσα τον μαϊντανό. Ανακατεύω και το φαγητό μου είναι έτοιμο.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40-45 λεπτά

Χρήσιμα Tips για το Ρύζι με Λαχανικά

Για να γίνει το ρύζι με λαχανικά πιο νόστιμο, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως κολοκυθάκι ή μανιτάρια.

Αν θέλετε το πιάτο να έχει πιο έντονο άρωμα, προσθέστε φρέσκο θυμάρι αντί για αποξηραμένο.

Το ρύζι θα πρέπει να απορροφήσει όλη τη σάλτσα και να γίνει αφράτο. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.