Σαλάτα σε μαγιόνεζα και γιαούρτι

Συστατικά

4 φλιτζάνια λάχανο (λευκό κόκκινο ή συνδυασμός και των δύο), ψιλοκομμένο
Τεμαχισμένο 1/2 φλιτζάνι καρότο
Τεμαχισμένο 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι

σάλτσα:

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μήλου μηλίτη ή χυμό λεμονιού
προαιρετικά μια πρέζα κύμινο
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Συνδυάστε το τεμαχισμένο λάχανο και το καρότο σε ένα μπολ. Ρίξτε αλάτι και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Πιέστε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί μαγιονέζα, γιαούρτι, μουστάρδα, ξύδι ή χυμό λεμονιού και αλεσμένο κύμινο.
Προσθέστε την κρεμώδη σάλτσα λαχανοσαλάτα στο μείγμα λάχανου και αρωματίστε με πιπέρι.
Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο χρόνο σερβιρίσματος, τουλάχιστον 1 ώρα.

ΠΗΓΗ: kitchennostalgia.com

 

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια καρότου !!!
Επόμενο άρθροΤηγανιτές Μπάλες Σοκολάτας για μετά το κυριακάτικο τραπέζι