Σαρδέλες και γόπες ψημένα στον φούρνο σε λαδόκολλα

Σαρδέλες και γόπες ψημένα στον φούρνο το φαγητο μας σήμερα!!!  Σε λαδόκολλα νόστιμα κ τραγανά σαν τηγανιτα!!! 🍋🍋🍋🍋🍋

Υλικά-Εκτέλεση

Τα ψάρια αφού τα πλύνω καλά κ στραγγίσουν τα νερά τους στήβω λεμόνια βάζω λάδι αλάτι πιπέρι μαύρο κ κόκκινο ρίγανη κουρκουμα κ ανακατεύω καλά.
Αρχίζω να τα πάναρω τα ψάρια σε αλεύρι άσπρο κ καλαμποκαλευρο τα στρώνω σε λαδόκολλα ρίχνω λίγο λάδι πάνω στα ψάρια και ψήνω
στον αέρα στους 200βαθμους….

Γίνονται τέλεια!!! Καλή σας όρεξη!!!

H Συνταγή είναι της κας Ελένη Παπατσάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαρδέλες με ντομάτα και σκόρδο στο φούρνο

Σαρδέλες με ντομάτα και σκόρδο στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 ντομάτες μέτριες, φρέσκες και ώριμες
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας ή κονκασέ
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγος ακόμη για το σερβίρισμα (½ φλιτζάνι)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις σαρδέλες. Αλατίστε τις και αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.
Ετοιμάστε τη σάλτσα ως εξής: Σε τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσουν…
Προσθέστε κατόπιν τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά περίπου.
Προσθέστε 1/2 κσ αλάτι, μαιντανό ψιλοκομμένο

Τοποθετήστε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι φούρνου σε μία στρώση τη μία δίπλα στην άλλη…
Περιχύστε τις με τη σάλτσα, προσέχοντας να πάει παντού, προσθέστε εδώ και εκεί λίγο νεράκι και βάλτε το ταψί στον φούρνο.
Ψήστε 25 με 30 λεπτά.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε τις σαρδέλες να σταθούν 5-6 λεπτά. Σερβίρετέ τις πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό…
Τρώγονται ευχάριστα τόσο ζεστές όσο και κρύες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μπισκότων με σαντιγί
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της πολύ τεμπέλας