Το ψάρι στο φούρνο σε σακούλα είναι ένας από τους πιο υγιεινούς και νόστιμους τρόπους για να μαγειρέψετε το ψάρι σας. Η σάλτσα του γίνεται γλυκόξινη και πικάντικη, ενώ το ψάρι μαγειρεύεται στον ατμό του, με αποτέλεσμα να διατηρεί όλη του τη γεύση και τη φρεσκάδα του. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα είναι πεντανόστιμο!


Υλικά

Για να φτιάξουμε το πιάτο μας, θα χρειαστούμε:

  • 1,2 κιλά Μπακαλιάρος (σε μερίδες)
  • 250 γρ. Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. Καρότα (τριμμένα)
  • 100 ml Φυτικό λάδι (ή ελαιόλαδο)
  • 150 ml Πελέ ντομάτας
  • 150 ml Νερό
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Καρύκευμα για ψάρια
  • 1 Σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κ.γ. Αποξηραμένα μυρωδικά (π.χ. ρίγανη)

Εκτέλεση

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο και εύκολο φαγητό.

1. Πλένω τα ψάρια, αφαιρώ τα πτερύγια και τα εντόσθιά τους και τα στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας. Τα κόβω σε μερίδες και τα αφήνω στην άκρη.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε φυτικό λάδι μέχρι να ροδίσει. Μετά προσθέτω τα τριμμένα καρότα, ανακατεύω και τα σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πελτέ ντομάτας με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το καρύκευμα για ψάρια, το πολτοποιημένο σκόρδο και τα αποξηραμένα μυρωδικά. Προσθέτω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω ξανά.

4. Βάζω τα κομμάτια του ψαριού σε μια σακούλα ψησίματος, ρίχνω μέσα τη σάλτσα που έφτιαξα και κλείνω καλά τη σακούλα.

5. Ανακινώ δυνατά τη σακούλα, για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

6. Χωρίς να ανοίξω τη σακούλα, τη βάζω σε ένα ταψί και ψήνω το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά (για το καθάρισμα των ψαριών και την προετοιμασία των υλικών).
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Ψάρι σε Σακούλα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ψάρι στο φούρνο σε σακούλα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Τύπος Ψαριού: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι θέλετε, όπως σολομό, τσιπούρα ή ακόμη και φιλέτο γλώσσας.
  • Ζουμερό: Η σακούλα ψησίματος διατηρεί όλους τους χυμούς του ψαριού, κάνοντάς το απίστευτα ζουμερό.
  • Συνοδευτικό: Το ψάρι σε γλυκόξινη σάλτσα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε συνοδευτικό. Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας, βραστό ρύζι ή ζυμαρικά.
  • Πικάντικη γεύση: Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα στη σάλτσα.