Η Σιμιγδαλόκρεμα είναι ένα γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές. Με την βελούδινη υφή της και τη ζεστή της γεύση, είναι η τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή. Εγώ την σερβίρω πάντα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη κανέλα, και εξαφανίζεται αμέσως από το τραπέζι!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σιμιγδαλόκρεμα

Eνα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά της κουζίνας μας, τη Σιμιγδαλόκρεμα. Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα, με ελάχιστα υλικά, και είναι ιδανικό για ένα γρήγορο επιδόρπιο ή ένα νόστιμο πρωινό. Εγώ τη φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι απλό αλλά παρηγορητικό!
Prep Time
5 minutes
Cook Time
15 minutes
Total Time
20 minutes
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Σιμιγδαλόκρεμα θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. Γάλα
- 30 γρ. Σιμιγδάλι (ψιλό)
- 1 κάψουλα Βανίλια (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα)
- 70-80 γρ. Ζάχαρη
- Λίγη κανέλα (για πασπάλισμα, προαιρετικά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την εύκολη και νόστιμη Σιμιγδαλόκρεμα:
Ανακατεύω τα υλικά:
- βάζω όλα τα υλικά (το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και τη ζάχαρη) σε ένα κατσαρολάκι.
- ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη, για να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην σβολιάσει το σιμιγδάλι.
Μαγειρεύω την κρέμα:
- τοποθετώ το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω διαρκώς με τον αυγοδάρτη.
- μαγειρεύω μέχρι να πήξει η κρέμα, για περίπου 10-15 λεπτά.
Σερβίρω την κρέμα:
- όταν η κρέμα είναι έτοιμη, τη μοιράζω σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ.
- πασπαλίζω με λίγη κανέλα όσο είναι ακόμα ζεστή.
Η Συνταγή είναι της κας Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σιμιγδαλόκρεμα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Για να μην σβολιάσει: Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ώστε να μην κολλήσει στον πάτο και να μην κάνει σβόλους το σιμιγδάλι.
- Προσαρμογή γεύσης: Μπορείτε να αυξομειώσετε τη ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε να είναι η κρέμα.
- Σερβίρισμα: Αντί για κανέλα, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς ή να συνοδεύσετε με λίγο μέλι ή μαρμελάδα.
- Υφή: Αν σας αρέσει πιο πηχτή η κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε 5-10 γρ. ακόμα σιμιγδάλι, ή να μειώσετε το γάλα.