Αυτές οι Σιροπιασμένες  φράουλες μπορεί να είναι μια εξαιρετική γέμιση για τουρτες, μπορείτε να φτιάξετε κομπόστα από αυτές, να διακοσμήσετε
ένα κέικ ή απλώς να τις απολαύσετε.😋

🍓Υλικά:⠀

1 κιλό φράουλες
800 γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό

🍓Προετοιμασία:

Διαλύουμε τη ζάχαρη σε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τοποθετήστε τις φραουλες σε σιρόπι που βράζει και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά.
Αδειαζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε το σιρόπι να στραγγίσει.
Μετά από αυτό, απλώστε τις φράουλες σε ένα ταψί και βάλτε τις στο φούρνο σε θερμοκρασία 35-45 βαθμών και
κρατήστε τις εκεί μέχρι να στεγνώσει καλά η επιφάνεια τους, αλλά τα φρούτα να μην χάσουν την ελαστικότητά τους.
Τοποθετήστε τα τελικά ζαχαρωμένα φρούτα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Τρώγονται σκετα αλλα ακομη διακοσμούν τα γλυκά σας

Καλή όρεξη ❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα με φράουλες

Μπισκότα με φράουλες

Την εποχή της φράουλας δεν μπορώ να μην δοκιμάσω διαφορετικές συνταγές με αυτό το πολύ αγαπημένο μου φρούτο. Το λαμπερό τους χρώμα και το ακαταμάχητο άρωμά τους δίνουν σε όλα ελκυστική εμφάνιση και φρεσκάδα.
Αυτά τα μπισκότα φράουλας φτιάχνονται πολύ εύκολα και δεν χρειάζεται να έχετε πολλά υλικα.

Χρειάζεστε λοιπόν:

150 γραμμάρια φράουλες, κομμένες σε κύβους. Αν οι φράουλες σας είναι πολύ νερουλές, αφήστε τις σε πολλές στρώσεις χαρτί κουζίνας για να στεγνωσουν τα περιττά υγρά.
1 αυγό
80 γρ βούτυρο
80 γρ λευκή ζάχαρη. Εάν προσθέσετε λίγη μαύρη ζάχαρη, το χρώμα των τελικών μπισκοτων θα αλλάξει.
Βανίλια
Πρέζα αλάτι.
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλεύρι – 170 γρ. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ψιλό αλεύρι για κέικ
Κορν φλαουερ – 1 κουταλιά της σούπας.

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ χτυπάμε καλά το αυγό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το κρύο υγρό βούτυρο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σε δύο φορές στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Πασπαλίζουμε τις φράουλες με το κορν φλαουερ και τις ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην θρυμματιστούν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας (μην το παραγεμίσετε), σχηματίστε μπισκότα και βάλτε σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά, παρακολουθώντας τα μετά από 20 λεπτά.
Προσωπικά, καμπουριάζω σχεδόν όλη την ώρα μπροστά στο φουρνο, γιατί μου αρέσει να παρακολουθώ τι γίνεται στο φούρνο.

Τα γλυκά δεν χρειάζεται να σκουρύνουν πολύ, κρυώστε τα και πριν τα σερβίρετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη ή να κάνετε φλυδες λευκής σοκολάτας.

Πειραματίστηκα……

ΠΗΓΗ:ТеФтерче с рецепти

Προηγούμενο άρθροΓλυκό βερίκοκο κεχριμπαρένιο και ευωδιαστό
Επόμενο άρθροΝόστιμα Σουτζουκάκια Κοτόπουλου με Πικάντικη Σάλτσα Μουστάρδας