Σκορδόψωμα με Παρμεζάνα
800 γραμμάρια αλεύρι ψωμιού.
Γενναιόδωρη πρέζα αλάτι.
7 γραμμάρια μαγιά
Περίπου 550 ml χλιαρό νερό.
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
3 κουταλιές γλυκ ή περισσότερο σκόρδο λιωμένο.
5 κσ κουτ σουπας ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Πιπέρι
παρμεζάνα
Έβαλα αυτή τη φορά και φρέσκο ​​σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε αλάτι, μαγιά, αλεύρι κάντε μια λακουβα στην μέση. Προσθέστε νερό
για να φτιάξετε τη ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λεια.
Αφήστε την ζύμη στην άκρη σε ένα λαδωμένο μπολ που καλύπτεται μεχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφού φουσκώσει χτυπήστε την με 2-3 γροθιές και ζυμώστε. Κόβουμε την ζύμη σε ίσες ποσότητες.
Κάντε στρογγυλές μπάλες.

Σε μια κανάτα ανακατέψτε το βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό πιπέρι.
Τοποθετήστε μερικές κουτάλιες σε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης στο ταψί. Βουρτσίστε γενναιόδωρα όλες τις μπάλες ζύμης με το μείγμα. Κρατήστε λίγο για μετά το ψήσιμο.
Αφήστε ξανά να φουσκώσουν για 30 -40 λεπτά. Πασπαλίστε παρμεζάνα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο ζεστό φούρνο. 180 βαθμούς σε ανεμιστήρας. Μέχρι να γίνουν χρυσοκαφέ.

Βουρτσίστε με το κρατημένο μείγμα βουτύρου σκόρδου.
Αφήστε λίγο να κρυώσουν και καλή Απόλαυση.

Έχω προσθέσει επίσης ξύσμα λεμονιού ή θυμάρι σε προηγούμενες φορές που τα εφτιαξα και αυτό είναι επίσης τελειο 💙

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Καπαμά…με πατάτες
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος Σκορδαλιά με πατάτα